(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
REBARBOROVÝ KOLÁČ S DROBENKOU
Potřebné ingredience
( Větší hrnek ) 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku pískového cukru, asi 3/4 mléka, 1/2 kostky másla, 1 vejce, 1 kypřící prášek, 50 dkg rebarbory a vanilkový cukr na posypání.
Postup přípravy
Mouku smícháme s cukrem, přidáme pokrájené změklé máslo a promneme. 3/4 hrnku drobenky oddělíme. Do zbylé drobenky vmícháme prášek do pečiva, vejce a nakonec mléko. Drobenkové těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem , poklademe rebarboru, posypeme vanilkovým cukrem a posypeme odděleným hrnkem drobenky. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu a čtvrt na 150 stupňů. Po vychladnutí dobře nakrájíme a podáváme.
Takhle vypadá rebarbora z naší zahrádky
Rebarboru zbavíme listů
Nakrájíme na kolečka
Tekuté těsto na plech + připravená rebarbora + drobenka
Na těsto nejdříve rozložíme rebarboru a posypeme vanilkovým cukrem.....
Nakonec posypeme drobenkou a dáme do trouby upéct.
Kdo by v takovém listí hledal tak fantastickou chuť ???!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eillee
(upraveno)
25. 5. 2011, 21:44
Výborné Jen jsem si teď všimla, že jsem rebarboru neposypala vanilkovým cukrem, ale i tak se buchta povedla. Akorát mi není úplně jasné - vy jí neloupete? Není pak tužší? Díky za recept, který určitě uložím.
nahlásit