Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

hmota z bonbonu

0.0
hmota z bonbonu

Potřebné ingredience

použít hmotu z Marshmallow bonbónů na 50 g marshmallow bonbónů (prodávají se různé barvy, pro čistě bílou hmotu koupíme bílé, nebo z bílo-růžových odstřihneme bílé kousky.) 100 g moučkového cukru 1 lžička citr. šťávy - citronky nebo přírodní přecedit aroma

Postup přípravy

1. Misku, ve které budeme bonbóny nahřívat, předem vymažeme olejem, vysypeme bonbóny, přidáme šťávu a vložíme do mikrovlnky na plný výkon (cca 1/2 až 2 minuty - lépe po 30 s třeba opakovaně, než naráz spálit. Každá MW má jiný výkon, je potřeba vyzkoušet tu vaši....). Bonbóny se nafouknou a roztaví.
2. Po rozehřátí bonbónů přidáváme do misky cukr moučku a namaštěnou vařečkou zpracováváme. Ze začátku to chce pevné nervy, protože se hodně lepí, ale výsledek stojí za to. Vytvoří se vláčné těsto, které je pružné a bezvadně nahradí marcipánovou hmotu.
3. Až poměrně tuhou hmotu přendáme na pocukrovaný vál a dál zpracováváme ručně - podsypáváme cukrem až do požadované hustoty hmoty. Je možné, že cukru bude třeba méně - každý cukr i bonbóny jsou jiné.
4. Hmotou se dá potahovat i tvořit růžičky, postavičky atd. Lístečky růží by se neměly ohýbat a hmota by rozhodně neměla lepit. Pokud ano, chce to více cukru. Na podsypávání používáme moučkový cukr nebo škrob (kukuřičný či bramborový).
5. Uchováváme dobře zabalené v potravinářské fólii a v sáčku. Nemusí být v lednici. Když moc ztuhne, dá se dobře povolit v MW na 4 - 5 vteřin. Trvanlivost podle trvanlivosti použitých bombónů.
Obrázkový návod zde: http://www.youtube.com/watch?v=m344aukHKxM

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Milca005 29. 4. 2016, 18:13
Díky za super recept, jinou potahovanou hmotu již dělat nebudu!!!!!!!!!!!! (L) (L) (L) Krásně se s ní pracuje, netrhá se (Y) (^) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie