(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Podmáslový chlebík - opravdu super
Potřebné ingredience
320 ml podmáslí, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička kmínu (já dávám mletý), 120 g žitné mouky (tmavá chlebová), 380 g hladké mouky, 1 1/2 lžičky sušeného droždí, dle chuti semínka (dýňové, slunečnicové, lněné, sezamové) já dávám všechny.
Postup přípravy
Vše v pořadí jak je psáno dáme do pekárny zapneme na program 4 (Moulinex) a za necelé 4 h. vyndáme super chutný chlebík. Včera jsem ho prvně upekla a dnes jsem ho musela upéct znovu a to co je na fotce mi z něho zbylo. Opravdu stojí za to.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lucy80
(upraveno)
8. 1. 2012, 20:25
Super recept. Chleb je vlacny a kurka vyborna. V Etě jsem dala program 2 celozrny.
Maderka
(upraveno)
11. 1. 2011, 20:50
není víc co doddat prostě
máza2
(upraveno)
2. 3. 2009, 18:39
Dobrý večer, jdu na váš chlebík, jen mám dilema: mám také Moulinex a program 4 je sladký chléb, já všechny chleby zatím pekla na 1 nebo na 2, tak to asi radši dám na tu jedničku. Pak se ozvu, jak to dopadlo. Jana
kurel
(upraveno)
28. 1. 2009, 9:47
Výborný chlebík. Děkuji za receptík. Dneska jdu dělat další.
Petra (Kája + Honzík
(upraveno)
20. 11. 2008, 11:23
Šárko, díky za recept Chleba je naprosto úžasný, jemňounký, prostě výborný jo a dělala jsem bez semínek, rodina je moc nemusí
fája
(upraveno)
17. 6. 2008, 11:12
Dobrý den, Šárko, tak chlebík jsem taky vyzkoušela, jen jsem nedávala semínka - já je mám sice ráda, ale zbytek rodiny ne, tak si ho pak někdy upeču jen pro sebe. Je vynikající. Mám pekárnu Eta Maxima a jsem s ní zatím moc spokojená - pekla jsem na program Klasik, váha 0.9 kg a kůrka tmavá. Díky moc za recept Jana
bukos
(upraveno)
10. 5. 2008, 21:52
Tenhle chlebík dělám už dlouho a je opravdu výborný ....i druhý den je krásně vláčný...tedy jestli zbyde
alfa30
(upraveno)
10. 5. 2008, 14:27
Chlebík vypadá dobře ... jen "podmáslový" se píše s tvrdým ý ...
Rinečka
(upraveno)
10. 5. 2008, 16:39
@alfa30
Lenko, je opravdu výborný, dnes jsem pekla další a zase se povedl. To je ale ostuda, chybička se vloudila