Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Nakládaný hermelín - manželova specialita

0.0
Nakládaný hermelín - manželova specialita

Potřebné ingredience

4 hermelíny, olej, 2-3 cibule, 5 stroužků česneku, feferonky, oregano, jalovec, pepř celý, nové koření, bobkový list, kari, chilli nebo pálivá paprika

Postup přípravy

Všechny hermelíny překrojíme na poloviny. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíce, česnek na rovnoměrné plátky. Do připravené nádovy (uzavíratelná dóza, sklenice) na dno poklademe několik koleček cibule a plátků česneku, zlehka zaprášíme oregánem, kari, chilli, přidáme nekolik kuliček jalovce, nového koření celého pepře a 2-3 ks bobkového listu. Na tento základ poklademe vedle sebe rovnoměrně půlky hermelínu a pokryjeme je stejným způsobem jako u přípravy "základu", nezapomínáme vkládat mezi jednotlivé přísady feferony (ať už celé, nebo vykrájené a naporcované). Celou vrstvu zalijeme rostliným olejem a celý postup zopakujeme ještě jednou stejným způsobem, čímž spotřebujeme zbytek ingrediencí. Po naplnění nádoby pečlivě utesníme a dáme odležet do ledničky. Ideální doba je 7-10 dní, tato doba stačí na důkladné proležení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie