(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Nakládaný hermelín - manželova specialita
Potřebné ingredience
4 hermelíny, olej, 2-3 cibule, 5 stroužků česneku, feferonky, oregano, jalovec, pepř celý, nové koření, bobkový list, kari, chilli nebo pálivá paprika
Postup přípravy
Všechny hermelíny překrojíme na poloviny. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíce, česnek na rovnoměrné plátky. Do připravené nádovy (uzavíratelná dóza, sklenice) na dno poklademe několik koleček cibule a plátků česneku, zlehka zaprášíme oregánem, kari, chilli, přidáme nekolik kuliček jalovce, nového koření celého pepře a 2-3 ks bobkového listu. Na tento základ poklademe vedle sebe rovnoměrně půlky hermelínu a pokryjeme je stejným způsobem jako u přípravy "základu", nezapomínáme vkládat mezi jednotlivé přísady feferony (ať už celé, nebo vykrájené a naporcované). Celou vrstvu zalijeme rostliným olejem a celý postup zopakujeme ještě jednou stejným způsobem, čímž spotřebujeme zbytek ingrediencí. Po naplnění nádoby pečlivě utesníme a dáme odležet do ledničky. Ideální doba je 7-10 dní, tato doba stačí na důkladné proležení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé