(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Rýžový nákyp s ovocem
Potřebné ingredience
600g rýže (ne parboiled!!!), 1,5litru mléka, 3 vajíčka, 15-20dkg cukru krupice, 10 dkg másla,vanilkový cukr, citronová kůra, sůl.
Postup přípravy
1) Několikrát propláchnutou rýži vložíme do teplého mléka a přivedeme k varu
2) Osolíme, přidáme 100g másla a dusíme do měkka.
3) Připravíme si vymazaný pekáč, sníh z bílků a cukru, a žloutky utřeme s vanilkovým cukrem.
4) Uvařenou rýži necháme vychladnout, poté LEHCE smícháme s bílkem a žloutky. Přidáme citr. kůru.
5) Dáme polovinu rýže na dno pekáče, poklademe ovocem a poté zbylou polovinou rýže
6) Pečeme v mírně předehřáté troubě. (já 170°C horkovzduch, cca 20minut).
Můžeme si nechat trochu sněhu stranou a před dopečením nanést navrch a vytvarovat si třeba malé špičky či vlnky - vypadá to lépe :-)
2) Osolíme, přidáme 100g másla a dusíme do měkka.
3) Připravíme si vymazaný pekáč, sníh z bílků a cukru, a žloutky utřeme s vanilkovým cukrem.
4) Uvařenou rýži necháme vychladnout, poté LEHCE smícháme s bílkem a žloutky. Přidáme citr. kůru.
5) Dáme polovinu rýže na dno pekáče, poklademe ovocem a poté zbylou polovinou rýže
6) Pečeme v mírně předehřáté troubě. (já 170°C horkovzduch, cca 20minut).
Můžeme si nechat trochu sněhu stranou a před dopečením nanést navrch a vytvarovat si třeba malé špičky či vlnky - vypadá to lépe :-)
Rýži vaříme ve vodní lázni - nemusíme míchat a zaručeně se nespálí. Na středním "ohni" cca 45 minut.
Připravíme si vymazaný pekáč, žloutky s vanil. cukrem, sladký sníh a ovoce.
Sníh a žloutky lehce vmícháme do vychladlé rýže.
Zde druhá vrstva rýže....
A upečeno... :-)
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
19. 3. 2018, 19:46
Já miluju nákyp,ale poslední dobu se mi vždycky mléko připalovalo.Až dneska jsem na tento recept narazila a vidím dobrý tip na vaření v lázni.Díky za radu,zkusím a už se těším jak si pochutnám
křemílek1
(upraveno)
16. 3. 2009, 13:07
Moniko,teď jsme dojedli a je výborný Opravdu obrovská mňamka, určitě budu dělat častěji. Díky
Bybyla
(upraveno)
24. 11. 2008, 12:06
Noooo konečně vychytávka na nepřipečení rýže! Moje pokusy o nákyp dopadly vždy nevalně Byla jsem naučena z domova rovnou vše dělat v pekáči a tak se mi to pokaždé připeklo, ale nepřišlo mi to "divné", vždyť to tak mamka dělala taky A tenhle postup a hlavně výsledek vypadá dokonale!!!! Hned na to jdu, děti i manžel asi budou zírat, zatím o mou "připečenou rýži s ovocem" nebyl moc zájem
Bybyla
(upraveno)
25. 11. 2008, 13:39
@Bybyla
Nooooooo, tak to je dobrota! Příště dám jen méně cukru, jinak je dokonalý!!!!
MonnaK
(upraveno)
27. 11. 2008, 22:04
@Bybyla
Děkuju Jsem ráda, že jste našla inspiraci. Tak teď už bude doma chutnat
bercuzna
(upraveno)
18. 9. 2008, 14:12
Moni,tak jsem dneska zkusila Váš receptík a nemá chybu ,hned jsem si ho přidala mezi své oblíbené receptíky
MonnaK
(upraveno)
18. 9. 2008, 21:51
@bercuzna
Děkuji, Alenko. Je toho dost, naše 4 členná rodina má co dělat, aby to snědla...
Hanka R
(upraveno)
8. 8. 2008, 11:35
tak už je v troubě mňam už se těším díky za receptík
MonnaK
(upraveno)
9. 8. 2008, 21:49
@Hanka R
díky. Tohle moc potěší, když si dá někdo tu práci a ozve se
Kristynečkaaa
(upraveno)
7. 5. 2008, 10:00
Mňam, jako ve školce.... tam sladké chutná
Bobina75
(upraveno)
6. 5. 2008, 19:44
Moni, tak to vypadá fakt "žravě" hned bych si dala
MonnaK
(upraveno)
6. 5. 2008, 19:58
@Bobina75
jé děkuju a zrovna si myslím, že fotka nic moc... nemám tam ten sníh zvrchu... Ale už je půlka pryč a manža kuchař mi to pochválil