(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dobrá bábovka
Potřebné ingredience
4 žloutky
20 dkg cukru
1,5 dl oleje
1,5 dl vlažné vody
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
citrónová kůra
sníh ze 4 bílků
hrozinky
čokoláda /mohou být i lentilky/
oříšky
Postup přípravy
Příprava:
Utřít žloutky s cukrem, přidat olej a vodu, rozmíchat, vsypat mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůrou , pak opatrně vmíchat sníh a dle chuti rozinky, čokoládu a oříšky.
Vlít do vysypané a vymazané větší formy.
Peče se asi 1/2 hodiny při cca 180 °C.
Těsto je velmi křehké a vláčné, vhodné i na bublaniny.
Utřít žloutky s cukrem, přidat olej a vodu, rozmíchat, vsypat mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůrou , pak opatrně vmíchat sníh a dle chuti rozinky, čokoládu a oříšky.
Vlít do vysypané a vymazané větší formy.
Peče se asi 1/2 hodiny při cca 180 °C.
Těsto je velmi křehké a vláčné, vhodné i na bublaniny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé