Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bábovka s perníkovou náplní

0.0
Bábovka s perníkovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto:
350 g hrubé mouky
125 ml mléka
25 g droždí
40 g cukru
50 g másla
1 vejce
špetka soli
1 lžička citrónové kůry
1 lžíce rumu

Náplň:
250 g rumových perníčků
1 lžička skořice
1 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
1 lžíce pomerančové kůry
100 g másla

Poleva:
100 g meruňkové marmelády
100 g moučkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce sekaných mandlí

Postup přípravy

Příprava:
Do mísy prosejeme mouku.

V hrnku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mezitím si rozehřejeme máslo.

Když je kvásek hotový, přilijeme ho k mouce, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny- vejce, cukr, sůl a kůru a vypracujeme jemné těsto.

Přikryté těsto necháme kynout asi 60 minut.

Z vykynutého těsta vyválíme placku asi 30x40 cm. Pokapeme ji rozpuštěným máslem, potřeme náplní a opět pokapeme máslem.

Plát zavineme jako roládu a uložíme ji do vymazané a vysypané bábovkové formy. Okraje spojíme. Těsto necháme ve formě ještě asi 15 minut kynout.

Bábovku pečeme asi 60 minut při 180 st., hotovou vyklopíme a necháme zchladnout.

Marmeládu rozehřejeme a smícháme se 2 lžícemi vody. Bábovku jí potřeme a necháme vychladnout. Zatím připravíme polevu z cukru, citronové šťávy a trošky vody.

Bábovku potřeme polevou a posypeme mandlemi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie