(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bábovka mramorová - velká"
Potřebné ingredience
8 žloutků
z 8 bílků sníh,
špetka soli,
250 g másla,
400 g pískového cukru,
650 g polohrubé mouky,
citrónová kůra,
1 prášek do pečiva,
500 ml vlažného mléka i více,
4-5 PL práškového kakaa,
sádlo na vymazání formy,
hrubá mouka na vysypání formy.
Postup přípravy
Příprava:
Do šlehací mísy vložíme změklé máslo, žloutky a pískový cukr. Necháme vyšlehat doběla.
Mezitím vyšleháme sníh z 8 bílků a špetky soli. Odložíme.
Citrónovou kůru, prášek do pečiva a mouku promícháme a po částech spolu s vlažným mlékem zašleháváme do žloutkového základu. Po řádném promíchání zamícháme po částech sníh.
Vymazanou formu sádlem a vysypanou hrubou moukou, naplníme první polovinou světlého těsta. Pak vlijeme další polovinu těsta smíchanou s kakaem. Promícháme špejlí.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme kolem 1 hodiny i více na 180 °C.
Do šlehací mísy vložíme změklé máslo, žloutky a pískový cukr. Necháme vyšlehat doběla.
Mezitím vyšleháme sníh z 8 bílků a špetky soli. Odložíme.
Citrónovou kůru, prášek do pečiva a mouku promícháme a po částech spolu s vlažným mlékem zašleháváme do žloutkového základu. Po řádném promíchání zamícháme po částech sníh.
Vymazanou formu sádlem a vysypanou hrubou moukou, naplníme první polovinou světlého těsta. Pak vlijeme další polovinu těsta smíchanou s kakaem. Promícháme špejlí.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme kolem 1 hodiny i více na 180 °C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé