(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
DOMÁCÍ TATARSKÁ OMÁČKA - JEDNODUCHÁ
Potřebné ingredience
Sterilované okurky, cibule, majolka, sůl, pepř
Postup přípravy
Do misky si najemno nastrouháme steril. okurky cca2 - 3 ks, kousek oloupané cibule. Čím víc cibule, tím je tatarka ostřejší, osolíme, opepříme a přidáme cca 1 vaničku majolky. Já dělám vše od oka, kolik je strávníků, tak podle toho dávám ingrediencí.Toto množství máme cca pro 4 člennou rodinu. Někdy i to nestačí, hlavně syn s manželem si bez tatarky už některá jídla nedovedou představit. A když náhodou zbude, dáme ji do lednice přikrytou např potr folií, nebo ji dáme do kelímku s víčkem a několik dní nám vydrží na další použití. Tato omáčka se u nás dědí a je pořád moc oblíbená.
Ještě máme rádi rychlovku: majolka nebo tatarka+kečup. Zase vše od oka, smícháme a je hotovo. Super rychlovka i ke grilovanému masíčku. Můžeme přidat i nějaké koření, třeba pikantní a máme Cikánskou omáčku.
Ještě máme rádi rychlovku: majolka nebo tatarka+kečup. Zase vše od oka, smícháme a je hotovo. Super rychlovka i ke grilovanému masíčku. Můžeme přidat i nějaké koření, třeba pikantní a máme Cikánskou omáčku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé