(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Máslové nastavované krémy
Potřebné ingredience
ROLÁDA: Viz recept na http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16693
KRÉM: 75 ml mléka, 1 lžíce škrobu, 75-100 g másla, 60 g cukr moučka, 1/2 vanilk. cukru, 3 lžíce kokosu, 1 lžička javorového sirupu
Postup přípravy
Je to taková klasika, ty krémy, ale píšu je sem, třeba je někdo bude shánět. A přidávám i postup na celou roládu...
ROLÁDA: Viz recept na http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16693
Rolovádní za studena je fakt bomba, taky jsem nadšená, díky za tip. Akorát doporučuju před podáním dát na chvilku do ledničky. Jinak se Vám roláda bude kroutit v rukách při jídle ;-)
KRÉM:
Klasický máslový. O co byla jednodušší roláda, o to složitější je výroba krému :-D
Nejdřív se musí v kastrůlku za stálého míchání svařit mléko a škrob. Jakmile to zhoustne, musí se vypnout a nechat zchladit. Vznikne z toho fakt takový nechutný lepidýlko... Ale tak to má být.
V míse utřeme máslo s cukrem a vanilk. cukrem a po částech (většinou na 2x nebo na 3x) vmícháme škrobovou kaši. Ze začátku se ty dvě hmoty moc kamarádit nebudou, ale po chvilce trpělivosti si dají říct a promíchají se. Nejlépe vše pořádně našlehat.
Nakonec se může dodat příchuť, my zvolili kokosovou. Pro příště si to můžem obměnit, možnosti příchutí jsou např.:
ČOKOLÁDOVÁ - přimíchat 25-30 g rozpuštěné a vychladlé čokolády
OŘÍŠKOVÁ - 3 lžíce strouhaných ořechů / oříšků a 1/2 lžíce kakaa
KARAMELOVÁ - 2 lžíce karamelového sirupu (nebo třeba javorová - javorový sirup apod.)
KOKOSOVÁ - obvykle 3 lžíce kokosu a 1 lžička rumu, ale kvůli dětem jsem rum nahradila javor. sirupem
Krémy se dají použít i do dortů nebo různých buchet. Jsou trochu jemnější než klasické máslovky (tou škrobovou kaší), ale i tak je to kalorická bomba. Takže se nejlíp hodí k piškotovým těstům, dohromady je to tak akorát.
POLEVA:
Určitě by se nějaká šikla (např. ledová nebo čokoládová), příště to vylepším. Než jsem něco teď vymyslela, půlka rolády byla pryč...
ROLÁDA: Viz recept na http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16693
Rolovádní za studena je fakt bomba, taky jsem nadšená, díky za tip. Akorát doporučuju před podáním dát na chvilku do ledničky. Jinak se Vám roláda bude kroutit v rukách při jídle ;-)
KRÉM:
Klasický máslový. O co byla jednodušší roláda, o to složitější je výroba krému :-D
Nejdřív se musí v kastrůlku za stálého míchání svařit mléko a škrob. Jakmile to zhoustne, musí se vypnout a nechat zchladit. Vznikne z toho fakt takový nechutný lepidýlko... Ale tak to má být.
V míse utřeme máslo s cukrem a vanilk. cukrem a po částech (většinou na 2x nebo na 3x) vmícháme škrobovou kaši. Ze začátku se ty dvě hmoty moc kamarádit nebudou, ale po chvilce trpělivosti si dají říct a promíchají se. Nejlépe vše pořádně našlehat.
Nakonec se může dodat příchuť, my zvolili kokosovou. Pro příště si to můžem obměnit, možnosti příchutí jsou např.:
ČOKOLÁDOVÁ - přimíchat 25-30 g rozpuštěné a vychladlé čokolády
OŘÍŠKOVÁ - 3 lžíce strouhaných ořechů / oříšků a 1/2 lžíce kakaa
KARAMELOVÁ - 2 lžíce karamelového sirupu (nebo třeba javorová - javorový sirup apod.)
KOKOSOVÁ - obvykle 3 lžíce kokosu a 1 lžička rumu, ale kvůli dětem jsem rum nahradila javor. sirupem
Krémy se dají použít i do dortů nebo různých buchet. Jsou trochu jemnější než klasické máslovky (tou škrobovou kaší), ale i tak je to kalorická bomba. Takže se nejlíp hodí k piškotovým těstům, dohromady je to tak akorát.
POLEVA:
Určitě by se nějaká šikla (např. ledová nebo čokoládová), příště to vylepším. Než jsem něco teď vymyslela, půlka rolády byla pryč...
Roláda v celku před nakrájením (patka už byla odkrojena)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé