Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

buchta naší Terezky... ŘEZY Z PODMÁSLÍ

0.0
buchta naší Terezky... ŘEZY Z PODMÁSLÍ

Potřebné ingredience

viz postup

Postup přípravy

400 g hladké mouky, 350 g cukr krupice, 2 lžičky jedlé sody, 2 vrchovaté lžíce kakaa, prášek do pečiva, tyto sypké hmoty smícháme a přidáme 0,5 l podmáslí, 150 ml oleje a 2 vejce, všechno šleháme ručním mixérem na nejvyšší stupeń asi 5 minut
vylejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, pečeme v předehřáté troubě na 170 stupńů zhruba 30 minut
vyndáme a necháme ochladnout, až je buchta vlažná vylejeme na ni polevu
poleva: buď koupíte 2 sáčky citronové polevy v prášku a připravíte podle přípravy, nebo šikovná maminka udělá z cukru, vody a citrónu
rozkrájíme a podáváme
DOBROU CHUŤ

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tede25 8. 6. 2013, 20:19
Dobrý den, tak jsem dnes pekla, jsou úžasné!!potřela jsem rybízovým džemem a polila čokoládou. Za 2hodiny bylo 3/4 plechu v tahu :-)Díky (Y)
Vlčicee 4. 3. 2009, 12:35
Hezký den, tak právě mám (C) a k tomu se láduju buchtou dle tohoto receptu, je vynikající, vláčná, navrch jsem dala krém z hořké čokolády a zakysanky, mňam. Děkuju za super receptík, Lucka (L) (L) (L)
zateli 4. 5. 2008, 20:10
Je to mňamka, taky ji pečeme pořád dokola. (zajic) Včera jsem ji pekla a na vrch jsem pro změnu dala vanilkový puding a čokoládovou polevu. Když není podmáslí, dávám kefír a je stejně dobrá. (Y)
veverka11 4. 5. 2008, 20:17
@zateli to taky zkusíme, s tou citronovou to pečem pořád, díky za tip (jidlo) (Y) (Y)
Kamek 4. 5. 2008, 20:06
Taky dělávám :-) :-) :-),jsou vynikajícíí (clamp) (clamp)
veverka11 4. 5. 2008, 20:13
@Kamek Teda Kamčo, teď jsem k vám namrkla ;-) do receptů a máte tam samé mňamky (Y) určitě něco vyzkoušíme.... (hello) (hello)
MacekL 4. 5. 2008, 19:52
(clamp) (clamp)Také dělávám jsou skvěléééééééé (F) (F) (F)
veverka11 4. 5. 2008, 20:01
@MacekL Souhlasím, recept našla naše Terezka v časopise a od té doby to je náš domací "frčák". Prostě pečeme skoro pořád (zajic). Mňamka. Mějte se krásně (hello) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie