(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Piškot
Potřebné ingredience
máslo na vymaštění a papír na vyložení formy
6 vajec
3 kapky citronové šťávy
125 g moučkového cukru
1 lžička strouhané citronové kůry nebo vanilková dřeň podle chuti
125 g polohrubé mouky /1/3 můžeme nahradit škrobovou moučkou/
na špičku nože kypřicího prášku
Postup přípravy
Rozvírací formu vymstíme máslem a vyložíme papírem na pečení nebo vysypeme strouhankou. Elektrickou troubu předehřejeme na 180 stupňů, horkovzdušnou na 150 a plynovou nastavíme na 2. stupeň.
Oddělíme žloutky od bílků. Z vychlazených bílků a citronové šťávy ušleháme pevný sníh.
Ze žloutků a cukru ušleháme bělavý krém. Přimícháme citronovou kůru nebo vanilkovou dřeň. Navrch prosijeme mouku a kypřicí prášek a promícháme.
Vmícháme 1/3 sněhu. Stěrkou nebo vydličkou opatrně přimícháme zbývající sníh. Hmotu naplníme do formy a ihned zasuneme na spodnílištu do trouby. Pečeme 35-40 minut. Vpichem dřívka zkoušíme, zda je piškot upečený. Mírně vychladlý korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a papír odstraníme.
Oddělíme žloutky od bílků. Z vychlazených bílků a citronové šťávy ušleháme pevný sníh.
Ze žloutků a cukru ušleháme bělavý krém. Přimícháme citronovou kůru nebo vanilkovou dřeň. Navrch prosijeme mouku a kypřicí prášek a promícháme.
Vmícháme 1/3 sněhu. Stěrkou nebo vydličkou opatrně přimícháme zbývající sníh. Hmotu naplníme do formy a ihned zasuneme na spodnílištu do trouby. Pečeme 35-40 minut. Vpichem dřívka zkoušíme, zda je piškot upečený. Mírně vychladlý korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a papír odstraníme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé