(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Odpalované těsto
Potřebné ingredience
250 ml vody
1/2 lžičky soli
100 g másla
150 g hrubé mouky nebo polohrubé
4 vejce
Postup přípravy
V hrnici přivedeme k varu osoloenou vodu. Necháme v ní rozpustit máslo. Za stálého míchání přidáme najednou mouku. Mícháme, dokud se z těsta neutvoří knedlík.
Knedlí po všech stranách zhruba 2 minuty odpalujeme, až se nechytá hrnce a na dě se tvoří bílý film.
Těsto přendáme do mísy. Za stálého hnětení ihned přidáme jedno vejce. Hněteme přibližně 5 minut. Další vejce postupně přidáme, až když je dokonale zatřeno předchozí. Těsto musí být hladké, lesknout se a držet špičku.
Na 200 stupňů C předehřejeme elektrickou troubu, horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 a plynovou nastavíme na 3. stupeň. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme větrníky. Podle velikosti je pečeme 10 až 35 minut do zlatohněda. Horké je překrojíme a necháme vychladnout. Vychladlé je plníme
Knedlí po všech stranách zhruba 2 minuty odpalujeme, až se nechytá hrnce a na dě se tvoří bílý film.
Těsto přendáme do mísy. Za stálého hnětení ihned přidáme jedno vejce. Hněteme přibližně 5 minut. Další vejce postupně přidáme, až když je dokonale zatřeno předchozí. Těsto musí být hladké, lesknout se a držet špičku.
Na 200 stupňů C předehřejeme elektrickou troubu, horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 a plynovou nastavíme na 3. stupeň. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme větrníky. Podle velikosti je pečeme 10 až 35 minut do zlatohněda. Horké je překrojíme a necháme vychladnout. Vychladlé je plníme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kiwiu
(upraveno)
18. 5. 2012, 12:25
Děkuji za recept, mohu doporučit, je dobrý. S těstem se dobře pracuje
Hezký den


nahlásit

andol
(upraveno)
4. 10. 2009, 0:37





nahlásit