DRůBEŽÍ JÁTRA SE SMETANOU - zvlášť pro ty, co mají nedostatek železa
Potřebné ingredience
800g mražených drůbežích jater, 150g mraženého hrášku (já dávám víc), 1 větší cibule (já dávám 2) nakrájená nadrobno, 250ml sladké smetany, 100ml vývaru (může být z kostky), 3 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, špetka strohaného muškátového oříšku (nebo muškátový květ), 4 lžíce oleje, 2 lžíce vody, sůl, pepř
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli...
...přidáme omytá játra nakrájená na kousky a osmahneme.
Mírně osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pomalu dusíme doměkka.
Z mouky a másla si připravíme jíšku...
...přidáme 2 lžíce vody, zalijeme smetanou (ale já jsem zrovna dneska neměla, a byla jsem líná jít do obchodu, tak jsem tam dala zakysanou smetanu a trochu to naředila mlíkem) a okořeníme muškátovým oříškem.
Potom nalijeme na dušená játra...
...přidáme hrášek a vše krátce (asi 5 min) povaříme.
Dobrou chuť:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé