(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Ňamísková hrk-hrk buchta
Potřebné ingredience
Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
Krém:
1 velký mandarinkový kompot
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 puding bez vaření
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme. Na vychladlý plát rozetřeme krém, který můžeme ozdobit čokoládou.
Příprava krému:
Všechny suroviny (kompot vč. šťávy) dáme do uzavíratelné nádoby a protřepeme. Je to opravdu chvilenka - rychle tuhne. Když by se vám krém zdál řidký, klidně přidejte další puding a znovu protřepejte. Zkoušela jsem i jiné kompoty - ananasový, broskvový, hruškový a i mražené jahody, borůvky a je to všechno stejná ňamina.
Přeji dobrou chuť....
Příprava krému:
Všechny suroviny (kompot vč. šťávy) dáme do uzavíratelné nádoby a protřepeme. Je to opravdu chvilenka - rychle tuhne. Když by se vám krém zdál řidký, klidně přidejte další puding a znovu protřepejte. Zkoušela jsem i jiné kompoty - ananasový, broskvový, hruškový a i mražené jahody, borůvky a je to všechno stejná ňamina.
Přeji dobrou chuť....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
4. 11. 2014, 11:25
Po dlouhé době jsem udělala tento koláč, je výborný..... ubrala jsem na cukru do těsta (u mne jen 0,5 hrnku) a do krému jsem nedala ztužovač..... krém byl tuhý dosti a koláč je super i 3.den!!!
Kaculkadraculka
(upraveno)
4. 8. 2008, 19:35
Výborný posypala jsem ještě strouhaným kokosem a byl
monar
(upraveno)
10. 6. 2008, 12:34
zdravím Kačko, mohla byste mi prosím upřesnit, jakou mám dát šlehačku? Jsem asi truhlik...... díky Monika
Gužu
(upraveno)
7. 7. 2008, 14:27
@monar
Mončo, já dávam smetanu ke šlehání, tuším 33% a je úplně šumák, jestli normoš, nebo trvanlivou Katka
Mmyšák
(upraveno)
10. 5. 2008, 23:21
Včera jsem zkoušela tento receptík a buchta je opravdu perfektní moc díky, teď ji pravidelně zahrnu mezi mé oblíbení recepty dííííííky Mirka
kurel
(upraveno)
6. 5. 2008, 22:09
Taky jsem už zkoušela, je to fakt mňamka a ani jsem nedávala žádný ztužovač a krém byl tuhý i tak. A ještě kamarádka to dělala ručním mixérem, mandarinky se krásně rozmixovaly a bylo to ještě snad lepší. Fakt super.
rada27
(upraveno)
6. 5. 2008, 14:06
tak se na ní právě vrhám-tak doufám,že se povede
Gužu
(upraveno)
6. 5. 2008, 21:58
@rada27
Tak Radko, jak jste dopadla ???? Povedlo se ???? Určitě ano a jistě jste byla za hvězdu Katka V.
rada27
(upraveno)
2. 6. 2008, 20:16
@Gužu
buchta byla vynikající 2 den nezbyl ani kousek
rada27
(upraveno)
2. 5. 2008, 20:17
SUPER-ZÍTRA SE NA TO VRHNU-TEDA AŽ BUDU MÍT CHVÍLI A ROČNÍ DCERKA MI TO DOVOLÍ
OLUŠ
(upraveno)
2. 5. 2008, 19:00
foto na řezu nemáte
Gužu
(upraveno)
4. 5. 2008, 19:10
@OLUŠ
Olinko, nemám, ale jakmile ji zase budu dělat, vyfotím a přidám fotku.