Ořechové rohlíčky s pařížským krémem a čokoládou
Potřebné ingredience
Na spodek potřebujeme:4 bílky, 35 dkg cukru krupice, 20 dkg mletých ořechů (pravděpodobně bude potřeba větší množství), 1 vanilkový cukr,Na krém potřebujeme:30dkg másla, 10dkg mletého cukru, 3vejce, 15dkg krystalu, 1 vanilkový cukrČokoládu na vaření a 100% tuk na namáčení povrchu rohlíčků.
Postup přípravy
Dáváme na pečící papír a sušíme na 100stupňů asi 40minut , možná déle, dle toho, jak zhnědnou a dávám
3 plechy nad sebe.
IHNED po vytažení z trouby obrátíme rohlíčky i s papírem vzhůru "nohama" :-) a položíme na ten papír mokrou utěrku. Rohlíčky totiž na papíru NĚKDY drží zuby nehty a ne a ne dolů a takhle to jde pěkně oddělat, papír pěkně zvlhne a jde to :-))).
Rohlíčky dávám na plech takovou plastovou pístovou zdobičkou, kterou se dávává krém na dort. Po nanesení na plech počkám cca 10 minut než je dám do trouby, prý se pak moc nerozjedou :-).
Na ně dáme pařížský krém (viz druhý recept) a na to rozpuštěnou čokoládu s tím 100% tukem. A dávám na balkón vychladit (většinou je dělám před vánoci a to bývá venku chladno :-)))).
Z jedné dávky je cca 100 rohlíčků (3-4 plechy).
Spodek rohlíčků bývá 1. den hodně tvrdý, ale změkne :-)
před pečením
peče se
po upečení otočíme a dáme na to mokrou utěrku (tedy pokud se ty rohlíčky nechtějí odlepit od papíru)
hotovo
nastříkaný krém a namočené v čokoládě
rohlíček z druhé strany
zatím bez čokolády a půjdou do chladu, aby se dobře nanášela čokoláda a přitom zůstal vidět vzorek :-)
s dortíčkama
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé