(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
JEMNÉ LANGOŠE
Potřebné ingredience
VODA, KOSTKA DROŽDÍ, KOSTKA CUKRU (nebo lžíce cukru), HLADKÁ MOUKA, OLEJ. Po usmažení potírat jemně nastrouhaným česnekem se slanou vodou, sypat strouhaným sýrem a kečup
Postup přípravy
Udělám klasický kvásek z vlažné vody ,jedné kostky droždí a kostky cukru, já dělám pro 3 osoby ze 1/4 l vlažné vody. Po naběhnutí kvasnic přidám hladkou mouku a pěkně poctivě prohnětu. Těsto nesmí být tuhé. Těsto kyne asi 1 hodinu, na vál si nasypu hladkou mouku a do skleničky připravím olej. Tím si mažu ruce, když tvořím z malých bochánků placky langošů, protože těsto se lepí. Nechám ještě chvíli naběhnout a pak smažím na pánvi v oleji.
Jemně nastrouhám česnek a a smíchám ve vodě se solí.
Touto směsí pak mašlovačkou potírám usmažené langoše a sypu nastrouhaným sýrem a nesmí samozřejmě chybět kečup.
Jemně nastrouhám česnek a a smíchám ve vodě se solí.
Touto směsí pak mašlovačkou potírám usmažené langoše a sypu nastrouhaným sýrem a nesmí samozřejmě chybět kečup.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé