(recept
si oblíbilo 77 návštěvníků)
Rýžová polévka pro děti
Potřebné ingredience
kořenová zelenina, rýže, voda, podravka, petrželka
Postup přípravy
Recept mám od svojí babičky, vařila mi ji od mala a nedám na ni dopustit. Já jsem si ji upravila pro malého takže do ní nedávám cibuli a masox.
Na másle osmahneme zeleninu (většinou používám mraženou směs pod svíčkovou), a přidáme hrst rýže. Zalijeme vodou a vaříme dokud rýže není vařená. Nakonec lehce dochutíme podravkou. Rýže většinou po dovaření hodně nabobtná a vypije vodu, takže polévka je druhý den hodně hustá.
Na másle osmahneme zeleninu (většinou používám mraženou směs pod svíčkovou), a přidáme hrst rýže. Zalijeme vodou a vaříme dokud rýže není vařená. Nakonec lehce dochutíme podravkou. Rýže většinou po dovaření hodně nabobtná a vypije vodu, takže polévka je druhý den hodně hustá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nemika
(upraveno)
19. 5. 2008, 20:06
Petro tak jsem ji dneska udělala naší malé princezně a moc ji to chutnalo SUPER
Klekypetra
(upraveno)
9. 7. 2008, 18:16
@nemika
To jsem ráda My jí taky máme rádi, a hlavně já, protože je rychle hotová
sonka
(upraveno)
28. 4. 2008, 10:12
Vypadá opravdu skvěle. Ještě lepší než Podravka je Solčanka, mají ji ve zdravé výživě.