(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Lilek v těstíčku
Potřebné ingredience
Lilek, bílý jogurt, hořčice,1 vejce, sůl, hl. mouka
Postup přípravy
Jelikož miluji lilek na všechny možné způsoby kamarádka mi včera poradila lilek v těstíčku zkusila a je to vynikající hlavně hotové asi za 20 min. A taky levné ( za lilek jsem dala 15kč!!)
Nakrájíme na kolečka něco mezi 0,5cm-1cm posolíme a nechám chvilku vypotit.
mezitím si odběhnu na MMB a připravím těstíčko je jedno jak a co máte zrovna rádi, já jsem dala přísady co jsem uvedla nahoru, ale můžete tam přidat klidně i nastrouhaný sýr nějaké koření kdo má rád provensálské tak třeba i to...fantazie se meze nekladou :)
no a pak jen namáčíme do těstíčka a smažíme.
Já jsem je trochu připekla poněvadž jsem závislá na netu :) tak jsem odbíhala, ale i tak byl výsledek mňamózní dala jsem si tam na závěr plátky hermelínu. Jedla samotné a ještě mi zbylo na večeři.
Naštěstí to u nás už nikdo jiný nejí tak to zbude vše pro mě.
Nakrájíme na kolečka něco mezi 0,5cm-1cm posolíme a nechám chvilku vypotit.
mezitím si odběhnu na MMB a připravím těstíčko je jedno jak a co máte zrovna rádi, já jsem dala přísady co jsem uvedla nahoru, ale můžete tam přidat klidně i nastrouhaný sýr nějaké koření kdo má rád provensálské tak třeba i to...fantazie se meze nekladou :)
no a pak jen namáčíme do těstíčka a smažíme.
Já jsem je trochu připekla poněvadž jsem závislá na netu :) tak jsem odbíhala, ale i tak byl výsledek mňamózní dala jsem si tam na závěr plátky hermelínu. Jedla samotné a ještě mi zbylo na večeři.
Naštěstí to u nás už nikdo jiný nejí tak to zbude vše pro mě.
nakrájená kolečka se potí...
zatímco jiné se už smaží...
odsává se tuk na ubrousku a chladí se
hermelín a pak už jen do pusy..fakt vynikající kdo má rád lilek mohu jen doporučit!!
Rychle levně a možná i zdravě!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirisek21
(upraveno)
23. 7. 2010, 16:03
dobrý dne Irenko zrovna smazim,pridala jsem prov.bylinky,trochu česneku a uzeny syr nahoru a mam porad prazdny talir .
Bylinka1
(upraveno)
22. 8. 2008, 12:33
Tak jsem dělala a dobrý ,jen jsem neměla Hermelín,tak jsem pokladla plátky tvr.sýra,ale s tím ,,hermoušem,, by to bylo asi lepší,takové pikantnější !Jinak díky za inspiraci...
Bylinka1
(upraveno)
17. 8. 2008, 17:34
Určitě vyzkouším,protože lileček miluju.Nedávno jsem dělala smažený jako řízek a taky výborný a tohle bude asi o krapet rychlejší,takže zkusím-mám v lednici tři kousky
Kamek
(upraveno)
28. 4. 2008, 12:49
Lilek jsem ještě nedělala,ale Váš recept mě navnadil ,vyzkouším
Katcha kk
(upraveno)
28. 4. 2008, 12:18
Irenko, dnes jsem vyzkoušela váš recept, můj první pokus s lilkem a teda je to úžasná mňamka!!! Díky moc, všem můžu doporučit Katka
dominok
(upraveno)
25. 4. 2008, 15:09
ježiš to bych si teď táááák dala
MILINATALI
(upraveno)
25. 4. 2008, 14:02
Cau Irco, to vypadá dost dobře, taky to někdy zkusím uvařit, jen to budu jíst asi sama... Jo a co ten famózní dort z tvarohu??? Kde máš recept????
Irenapol
(upraveno)
25. 4. 2008, 18:05
@MILINATALI
No já to taky jedla sama vzala jsem pak asi co zbyly 4 kousky ke kámošce Ivě. recept je hned na první straně když si vyjedeš recepty a je mezi nejoblíbenějšíma a napsáno tento dort z vás udělá hvězdu jinak můj výtvor je vyfocený v mé fotogalerii. pa a maj sa