Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

+++VYCHYTÁVKY A TIPY na obyčejný bramborák+++

0.0
+++VYCHYTÁVKY A TIPY na obyčejný bramborák+++

Potřebné ingredience

strouhané syrové brambory,vejce,mouka,česnek,pepř,sůl,majoránka,mléko,tuk na smažení

Postup přípravy

-pokaždé dělám "od oka" a podle chuti,takže gramáž jednotlivých potravin neznám.
-ale zhruba na 1kg brambor -stačí 1 vejce,pokud dáme 2,tak nevadí
-půl pytlíku majoránky
-2 polévkové lžičky soli

Moje vychytávky:
-už neslévám vodu z brambor!!!!!!!nechám ji tam a ještě přidám mléko.Když se sleje voda tak se pak placky trhají při smažení,a jsou tuhé.
-vodu po trochách slévám až když je v míse víc vody jak brambor.
-když se voda sleje,je potřeba těsto znova dosolit.
-pokud dáte sušený česnek,nechte těsto 15min. odstát,aby se rozpustil.
-usmažte nejdřív jeden bramborák a ochutnejte-pravděpodobně bude třeba dosolit,dopepřit,nebo přidat majoránku.
-nejlépe se mi smaží na oleji,chuťově je však bezkonkurenční sádlo.
-je lepší když se osmaží naprudko-udělá se kůrčička a uvniř je placka vláčná - z tohoto důvodu už ani nedělám placky tenoučké,ale radši silné -tak necelý centimetr :-) .
-pokud nemáte digestoř,tak jako já,tak zahájit větrání už při začátku smažení.
-těsto lze uchovat v ledničce i 2 dny-nejlépe v přikryté nádobě,pokud před skladování zhora posypete moukou,nemělo by zčernat.
-pokud zčerná,odeberete tak 1cm horní černé vrstvy,zbytek zamícháte a normálně použijete dál.
-smažím na dvou,někdy i třech pánvičkách,jinak bych u toho stála do vánoc!!!!


Napište i vaše TIPY, RADY A VYCHYTÁVKY!!!!!!

řídké těsto, plná mísa byla pro 3 osoby :-)

smažit zprudka,
a hlavně nefotit,jinak připálíte

a papkat pomalu,
jinak si spálíte hubu jako já:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

verju 4. 7. 2008, 21:56
Já přidávám do těsta Podravku, česnek nám nedělá dobře, tak jsem jednou udělala experiment a moc nám to chutnalo, hlavně i dětem. (Y) A jednou jsem do těsta přidala i žampiony jemně pokrájený, a to byla bomba ! :-)
nadast 4. 7. 2008, 21:49
já přidávám ještě najemno nastrouhaný kousek sýra (cihly) je pak krásně vláčný a chuťově jemnější :-)
Zrušený účet 30. 4. 2008, 21:36
Taky neslévám příliš moc vodu z nastrouhaných brambor. Strouhám na hrubo a přidávám trochu mléka, aby těsto nečernalo. Opravdu vydrží s mlékem déle světlejší a i při smažení jsou bramboráky víc zlatavé :-)
mopika 30. 4. 2008, 14:16
Na dovolené mi paní v restauraci poradila, že můžu přisypnout trochu strouhanky (místo mouky), jsou potom křupavější. Překvapuje mě, že není uvnitř kmín a škvarky. Bez toho by to u nás nešlo :)
evakra 30. 4. 2008, 13:57
Poradil mi také jeden profík,že je lepší strouhat brambory na hrubém struhadle(např.jako okurku na salát), méně se trhají a chutnají stejně! :-D :^)
miriam07 30. 4. 2008, 14:01
@evakra taky strouhám zásadně nahrubo-není to tak rozblendaný ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie