(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
zapékaná brokolice v bramborách
Potřebné ingredience
brambory -syrové,3velké cibule,svazek ředkviček,1brokolice,3vejce na tvrdo,sůl,pepř,2dcl mléka a 3rozšlehané vejce
salát- čínské zelí,mrkev ,(voda,cukr,ocet sůl na zálivku)
Postup přípravy
do olejem vymaštěného pekáče -nakrájíme syrové brambory na kolečka a poklademe na dno osolíme,opepříme můžeme dát ještě 1vrstvu brambor(-lépe se to krájí.) Na brambory dáme na kolečka nakrájené vajíčka( záleží jak kdo solí a pepří můžete si i ty vejce okořenit )na ně dáme na pánvi zpěněnou cibuli je jedno jestli na kolečka nebo kostičky krájenou do té cibule přidávám i ředkvičky na kolečka nechám to na ohni jen tak zesklovatět -po té přidám všechnu cibuli do pekáče na to dáme brokolici omytou a rozebranou na růžičky ty růžičky ještě krájím na půl aby lépe seděly po celé ploše pekáče a vše přikryju opět syrovými na kolečka krájenými bramborami.Osolím ,opepřím a dám do trouby na cca 45-50min a 200°C až jsou brambory nahoře zlaté a klidně ochutnejte ,aby vám pak neřupaly syrové mezi zuby -zaleju mlékem a rozšlehanými vejci s trochou soli.Pak už stačí jen dopéct cca10min....
čínské zelí omyjeme a nakrájíme na pásečky,očištěnou mrkev nastrouhám na širších slzách struhadla a uděláme zálivku do salátu pak kápnu pár kapek buď olivového oleje nebo obyč.oleje ,z mrkve se pak uvolní beta karoten......
doba přípravy cca 20min doba pečení cca 50min
Dobrou chuť
čínské zelí omyjeme a nakrájíme na pásečky,očištěnou mrkev nastrouhám na širších slzách struhadla a uděláme zálivku do salátu pak kápnu pár kapek buď olivového oleje nebo obyč.oleje ,z mrkve se pak uvolní beta karoten......
doba přípravy cca 20min doba pečení cca 50min
Dobrou chuť
stihla jsem nafotit jen už hotové jídlo a to už bylo skoro pryč ale jdou aspoň trošku vidět vrstvy a křupavá kůrčička
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamek
(upraveno)
24. 4. 2008, 13:33
Tak tohle mě moc láká ,určitě vyzkouším
fyjona
(upraveno)
24. 4. 2008, 13:51
@Kamek
je to bašta fakt a to jsme masožravci vždy je to hned pryč....tak ať vám chutná