(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
SUPER SNADNÁ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA.... snadněji už to snad ani nejde... ( nejen TUPPERWARE)
Potřebné ingredience
3 vejce, 70 g cukru, 70 g polohrubé mouky (na světlou roládu)
3 vejce, 70 g cukru, 65 g polohrubé mouky, 5 g kakaa (na tmavou roládu)
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme el. šlehačem do husté pěny, pozor není to hned trvá to cca 7 min, pak velmi opatrně (vařečkou, nikoli už šlehačem) vmícháme mouku, případně mouku smíchanou s kakaem. Já používám na pečení silikonovou podložku, ale můžete určitě použít i pečící papír, pokud jste zvyklé. Pečeme na cca 180 stupňů asi 7 - 9 min, je potřeba si pohlídat, aby se roláda nevysušila. Můžete srovolovat hned a po vychlazení plnit, nebo nechat vychladnout a pak teprve plnit a rolovat.
Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale tento zvítězil na celé čáře, roláda je výborná, nadýchaná a opravdu neskutečně snadná.
Plním různými krémy:
1) klasický pudinkový - uvaříme (vanilkový) pudink ze 1/4 l mléka, po vychlazení vyšleháme s cca 10 dkg másla a 10 dkg hery (už to dělám od oka), můžeme přichutit vanilkovým cukrem, rumem - pokud chci čokoládový krém vmíchám rozpuštěnou čokoládu na vaření
2) nevařený krém - v uzavíratelné nádobě promícháme 1 celou plechovku mandarinkového kompotu, 1 alespoň 30% smetanu na šlehání, pudink bez vaření, ztužovač šlehačky
3) vyšlehaná šlehačka
4) mandlový pudinkový krém - poslední skvělá inspirace z MMB - uvaříme mandlový pudink ze 1/4 l mléka, po vychlazení vyšleháme s 10 dkg másla a 1 kysanou smetanou - vynikající
Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale tento zvítězil na celé čáře, roláda je výborná, nadýchaná a opravdu neskutečně snadná.
Plním různými krémy:
1) klasický pudinkový - uvaříme (vanilkový) pudink ze 1/4 l mléka, po vychlazení vyšleháme s cca 10 dkg másla a 10 dkg hery (už to dělám od oka), můžeme přichutit vanilkovým cukrem, rumem - pokud chci čokoládový krém vmíchám rozpuštěnou čokoládu na vaření
2) nevařený krém - v uzavíratelné nádobě promícháme 1 celou plechovku mandarinkového kompotu, 1 alespoň 30% smetanu na šlehání, pudink bez vaření, ztužovač šlehačky
3) vyšlehaná šlehačka
4) mandlový pudinkový krém - poslední skvělá inspirace z MMB - uvaříme mandlový pudink ze 1/4 l mléka, po vychlazení vyšleháme s 10 dkg másla a 1 kysanou smetanou - vynikající
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
22. 11. 2012, 11:01
upetrus
(upraveno)
17. 12. 2009, 16:22
Roláda se mi povedla. Děkuji za prima recept. Petra
pospipa
(upraveno)
16. 10. 2009, 16:55
Roláda je opravdu skvělá a rychlá.
Jance a Elishka
(upraveno)
6. 5. 2008, 6:10
Dobry den, dnes jse vyzkousela, uz jak jsem slehala, tak mi toho pripadalo hrozne malo. Na jak velkem plechu to pecete? Jeste usleham slehacku a uvidim, ja to bude vypadat na rezu. Ale jinac opravdu jednoduche. Dekuji moc.
PavluskaK
(upraveno)
9. 5. 2008, 15:45
@Jance a Elishka
Peču podle silikonové podložky, ta má 31x35 cm, plech je jen o malinko větší...
kateřinka
(upraveno)
25. 4. 2008, 21:26
Dobrý večer, dnes jsem pekla manželovi roládu podle vašeho receptu a poprvé. Docela jsem se bála, že to nepůjde srulovat , ale šlo to perfektně a je naprasto super s kafíčkem ,náplň jsem dělala šlehačku s jahůdkama. Děkuji za recept hned si ukládám a jinou ani zkoušet nebudu.
PavluskaK
(upraveno)
27. 4. 2008, 21:23
@kateřinka
Jsem moc ráda, že se Vám podařila, já se poprvé také bála. Dnes už je to brnkačka