(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

Potřebné ingredience
1/2kg bůčku,1/2kg plecka,1 malá lžička rychlosoli,1l vody
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,v hrnci promícháme s vodou a rychlosolí(opravdu je lepší než normální sůl,po ní má masíčko krásnou růžovou barvu!!!ale s ní opatrně-je slanější)Vaříme v hrnci s poklicí do měkka.Podle potřeby doléváme vodu.Musí nám zůstat trochu šťavy,ať se nám utvoří zulc.Š´touchadlem na brambory rozmělníme a dáme do sklenice zchladit.Uchováváme v ledničce pár dní-pokud vydrží))) Já servíruji s chlebem a cibulí.
S kupovanou se to opravdu nedá porovnat.Jedním slovem chuťovečka!!
S kupovanou se to opravdu nedá porovnat.Jedním slovem chuťovečka!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Michaela_
(upraveno)
30. 9. 2011, 6:49
rychlosul?

nahlásit

limlice
(upraveno)
30. 9. 2011, 7:34
@Michaela_
Nebo-li také zvaná Praganda. Koupíte v drogérii.
nahlásit

Michaela_
(upraveno)
3. 10. 2011, 12:02
@limlice
dekuji..
a kdyz to normalne zavarim, tak by to mohlo vydrzet dele..ale ted nevim, zda zavarovat jako maso (2hodiny a druhy den jeste jednou), nebo myslite ze staci jako klasicka zavarenina?..mate zkusenost? dekuji

nahlásit

Kamis1
(upraveno)
30. 9. 2011, 5:43
Vyzkouším.....může to být mňamka


nahlásit

kikimama
(upraveno)
23. 9. 2011, 8:57
jdu na ní
tak mi držte palečky ať se povede


nahlásit

kikimama
(upraveno)
26. 9. 2011, 13:55
@kikimama
chuťově se mi moc povedla
je vynikající
ale asi jsem to maso nakrájela na malé kousky a úplně se mi to rozpadlo, tak to mám skoro jako umletý
na jak velký kousky se to maso má krájet? abych to měla hezky jako vy ve sklenici
na obrázku?




nahlásit

kamka25
(upraveno)
27. 11. 2009, 8:51
Dnes opět dělám.Je skvěláááá.





nahlásit

venda kudelova
(upraveno)
14. 11. 2009, 19:41
Marti mám hotovo a je
moc dobrá budu dělat častěji.Vendula








nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
17. 11. 2009, 18:11
@venda kudelova
Vendul, to mě těší od vás,která máte úúúúžasné recepty


nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
2. 10. 2009, 22:51
Vendi, z této dávky mám asi 0,7l sklínku a ještě jednu menší.Dejte vědět,jak vám chutnala

nahlásit

kamka25
(upraveno)
2. 10. 2009, 13:30
Marti, je ůžasnááááá.


nahlásit

venda kudelova
(upraveno)
19. 7. 2009, 15:11
Marti prosím
kolik asi sklenek bude z této dávky.Vypadá to skvěle.Děkuji Venda





nahlásit

lomačka
(upraveno)
9. 1. 2009, 15:34
Máš tam málo tučnýho masa ,proto nemáš sulc a přidej si str.česneku zvýrazní to chuť
nahlásit

zdenka54
(upraveno)
21. 8. 2008, 21:22
Teda Marti,konečně výborná vepřovka,my jsme měli rádi čínskou,ale to co teď vyrábějí,to je hnus.
Je to fakt dobrota,akorát se mi neudělal žádný sulc,jen ta šťáva ztuhla,má to tak být?Nebo je to tím,že jsem měla bůček bez kůže?


nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
26. 8. 2008, 20:16
@zdenka54
Zdeni,děkuji za pochvalu.Ono moc toho sulcu není.Ale můžete zkusit přidat kůži nebo aspoň nožky a pohrát s obíráním.Pěkný večer

nahlásit

Kacur
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:19
Marti, skvělý recept. Výborná chuť. Jen tak na chleba, jak píšete, nebo do rizota - prostě balada






nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
27. 5. 2008, 11:23
@Kacur
Kati,taky někdy v této vepřovce dávám těstoviny.Jen maso ochutím zeleninou,je to taky skvělé
.

nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:28
@Kacur
Kati,taky si myslím,že to nemá chybu.Děkuji za chválu


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Kacur
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:35
@Mandy1972
Jo, a zkusila jsem to jakoby zavařit. Tak uvidíme, jak dlouho to vydrží. Horké - vařící, jsem to nalila do sklenic, zavíčkovala, a obrátila vzhůru nohama na 20min. Tak uvidíme, jestil to stačilo. Už je to týden, a zatím pořád v lednici dobrý



nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
27. 5. 2008, 11:26
@Kacur
Snad by to takhle mohlo vydržet déle v ledničce.Ale na delší uskladnění by bylo asi lepší to klaicky zavařit ve vodě.Pak pisněte jak Vám dlouho vydržela.


nahlásit

petunie7
(upraveno)
16. 5. 2008, 11:09
Marti,dnes dělám na požádání znovu
,tak moc chutnala
,děkuji za skvělý recept









nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
17. 5. 2008, 20:58
@petunie7
Peti,jsem ráda,že se osvědčila
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
12. 5. 2008, 11:09
Paní Martinko moc dík za skvělou baštu.Doma jsme se mohli utlouct.Už budu dělat z více dávek.Všem jen doporučuji.










nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
12. 5. 2008, 17:07
@Hyzule
Marci,opravdu mě těší slovíčka chvály
Pěkné odpoledne




nahlásit

petunie7
(upraveno)
12. 5. 2008, 10:25
Je vynikající
,dělala jsem ji o víkendu brigádníkům ke svačině,jen se olizovali






nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
12. 5. 2008, 17:05
@petunie7
Snad si ti brigádníci neolizovali i maltu
Těší mě chvála.Děkuji


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

arabelka
(upraveno)
8. 5. 2008, 20:46
tak tenhle recept jsem jedla u našich a jen jedno slovo - famózní

nahlásit

jad
(upraveno)
8. 5. 2008, 15:55
Mohlo by se to zavařit?

nahlásit
Casablanka
(upraveno)
17. 5. 2008, 21:38
@jad
U nás zavařujeme maso takto: do 3/4 naplníme většími kousky syrového masa sklenici,(používám ty 800 ml),v každé musí být alespoň jeden kousek bůčku i s kůží (aby nám to vytvořilo ve sklenici sulc),přidáme 1 lžičku soli a 1 dl vody.Zavíčkujeme úplně novými víčky s červenou gumičkou.Sterilujeme 1 hodinu při 100°C a necháme zcela vychladnout.Potom opět strelijume 1 hodinu při 100°C.Takto zavařené maso nemusíme skladovat v lednici,stačí spíž a vydrží i 2 roky.Ne,že by snad tak dlouho u nás vydrželo,ale při úklidu spíže jsem jednu takovou zapomenutou sklenici objevila a rozhodně byla vynikající.Doufám,že Vám bude chutnat tak,jako nám.
nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 19:44
@jad
Já myslím,že ano.Na zabíjačkách se taková podobná dělá.Jen bych dala více vody a zavařila to na 20min.

nahlásit

jad
(upraveno)
8. 5. 2008, 19:51
@Mandy1972
tak to zkusím


nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 20:25
@jad
Jani,zkuste a dejte pls vědět.Už se mě ptala na to samé jedna kuchařinka na mailu.Napsala jsem ji to samé.Snad mě nebudete proklínat do horoucích pekel
Pamatuji si,že děda dělával tak podobně vepřové maso na zabíjačkách.Přeji úspěch
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit

jolča
(upraveno)
8. 5. 2008, 13:15
Marti vypadá skvěle
,ale nevím jestli by mi ji
jedly jsou dost vybíravé,ale manželovi by chútnala
takže mu ji udelám.









nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 15:51
@jolča
Joli,jak koukám na Vaše komentáře budou Vaše holčičky na sladké
Ale manželovi uděláte určitě radost a pochutná si



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
8. 5. 2008, 9:14
Domácí je prostě domácí, na tu já dopustit nedám
V plechovce jsem ji koupila naposledy asi před deseti lety. Letěla do koše a od té doby bych ji nekoupila ani omylem


nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 11:48
@
Právě proto ji dělám doma,je skvělá
Já už nekupuji,je to jen sečka odpadů



nahlásit
sarula
(upraveno)
8. 5. 2008, 8:54
rychlo sůl kupuji kdekoliv kde maji koření (Globus, Tesco, Terno....) Jmenuje se to přímo "Křehké maso"

nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 11:48
@sarula
To jsem nevěděla a už jsem chytřejší
Až mi dojde,vím kde se kouknout
Díky.



nahlásit

bubík4
(upraveno)
25. 4. 2008, 10:10



nahlásit