(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
Zelňák

Potřebné ingredience
1 sáček kysaného zelí, 3 vejce, 1-2 hrnky hladké mouky, klobása, česnek, majoránka, sůl, pepř, koření dle chuti a fantazie (např. grilovací, gulášové, sladká paprika,... - dávám většinou od každého trochu)
Postup přípravy
V míse rozmícháme vejce a přidáme kysané zelí (nejlépe bez vody, ale pokud máte radši kyselejší, klidně dejte i s vodou - pak ale bude třeba i víc mouky). Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, prolisovaný česnek (dávám tak 4-5 stroužků), osolíme a okořeníme (nebojte se, klidně víc, aby bylo cítit). Nakonec vmícháme mouku. Těsto by mělo být spíš hustější.
Těsto rozetřeme na hodně vymazaný plech (nejlépe sádlem) a pečeme na 200 st. cca 20 minut (možná víc, podle toho, jak máte rádi křupavý :-)))
Dobrou chuť!
Těsto rozetřeme na hodně vymazaný plech (nejlépe sádlem) a pečeme na 200 st. cca 20 minut (možná víc, podle toho, jak máte rádi křupavý :-)))
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
19. 8. 2018, 18:30



nahlásit

Pavlušinka.
(upraveno)
15. 11. 2010, 14:38
Ahoj Marti,koukala jsem na tvůj receptík a moc mě zaujal.Zelníky miluji,tak určitě v brzké době vyzkouším.Měj se,Pavla.


nahlásit

PRATELKA
(upraveno)
25. 3. 2009, 11:51
Marti, teď jsem dojedli zelňák a můžu říct, že je to bašta. Moc jsme si pochutnali, je to rychle udělaný, rychle upečený a taky asi rychle sněděný, protože jsme jen s
a máme už jen pár kousků. Příště udělám i pro holku a vnoučata
Díky moc





nahlásit

drti
(upraveno)
29. 3. 2009, 18:57
@PRATELKA
Jani, jsem ráda, že chutnalo
. U nás taky dlouho nevydrží.


nahlásit
pipušek
(upraveno)
5. 6. 2008, 7:33

nahlásit
mirka19
(upraveno)
4. 6. 2008, 18:07
Výborné. Jenom pro naši čtyřčlenou rodinu je potřeba udělat dva.


nahlásit

drti
(upraveno)
8. 6. 2008, 21:43
@mirka19
Úplně Vám rozumím
Díky


nahlásit

RaJen
(upraveno)
4. 5. 2008, 21:49
Moc vyborneeee, zelicko mi muzem na jakykoliv zpusob a tohle je rychle, zasyti a jeste si pochutname. Diky






nahlásit
rampy
(upraveno)
25. 4. 2008, 23:12
Teda Marti díky za tip,hned o víkendu to prubnu.....
....PS: se mi sbíhaj sliny ,už teď,,,,,,,











nahlásit

drti
(upraveno)
26. 4. 2008, 21:50
@rampy
Romčo, určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo

nahlásit

Sisvorka
(upraveno)
25. 4. 2008, 22:27
Marti, dnes jsem vyzkoušela váš receptík a musím říct, že jsme si opravdu všichni šmákli, včetně mojí dvouleté dcery. Bylo to hotové raz dva a stejně tak rychle snědené. Určitě budu péct znovu. Díky za tip. Jana



nahlásit

drti
(upraveno)
26. 4. 2008, 21:48
@Sisvorka
Jani, děkuji za pochvalu, u nás se sní taky vždy hned. Jsem ráda, že vám chutnalo.
Martina

nahlásit

Katy12
(upraveno)
23. 4. 2008, 13:27
Marti, zaujal mě Váš recept, jen by mě zajímalo, s čím se jí, s bramborama nebo s chlebem?
nahlásit

drti
(upraveno)
23. 4. 2008, 17:35
@Katy12
Katko, my ho jíme jen tak, samotný. Není to hlavní jídlo, spíš jen chuťovka, třeba k pivu
Určitě vyzkoušejte, je to opravdu bašta, u nás se po něm vždy hned zapráší. Jestli se do něj pustíte, tak dejte vědět, jak vám chutnal. Mějte se Martina


nahlásit