Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

kotleta v houbové omáčce

0.0
kotleta v houbové omáčce

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,2 lžíce oleje,špetka soli,pepř,
omáčka:100 g hub,1 cibule,2 lžíce másla,200 ml mléka,50ml smetany.

Postup přípravy

kotlety omyjeme a osušíme. naklepeme a na okraji je mírně nařízneme aby při pečení nezkroutily.
cibuli oloupeme a nasekáme najemno.očištěné houby nakrájíme na plátky.na pánvi rozpálíme olej a vepřové kotlety na něm zprudka po obou stranách opečeme.kotlety vyndáme a uchováme v teple.
ve výpeku po kotletách rozehřejeme máslo,nasekanou cibuli osmachneme dozlatova a přidáme pokrájené houby.necháme je na cibulce asi 5 min. opékat a pak podlijeme 50 ml vody,osolíme,opepříme a pod pokličkou dusíme cca 20 min.podle potřeby podléváme. ke konci dušení vložíme k houbám kotlety ještě dobře prohřát.mléko rozmícháme se smetanou,nalijeme k masu s houbami a necháme přejít varem.podáváme k tomu rýři.

příprava trvala cca 40 min. bylo to mnam-to jsme si pochutnali :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eillee 1. 9. 2010, 13:02
Moc dobré to bylo!!! |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie