(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka
Potřebné ingredience
5 bílků, 8 dkg cukr moučka, 10dkg hladké mouky 00, na špičku nože sody bikarbony, 1 balíček mandlí nebo lískové oříšky v celku ( lepší jsou mandle )
Postup přípravy
Bílky vyšlehat na tuhý sníh a přidat vše ostatní. Znovu podotýkám mandle nebo oříšky v celku. Zamícháme a dáme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu upéct. Až se upeče, nechat vše jak je a až druhý den jej vyklopíme a pokrájíme na tenčí plátky, klademe na plech a dáme do trouby vysušit. Jsou moc dobré a hlavně i pro oko zajímavé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Leonteenka
(upraveno)
6. 12. 2008, 17:56
není to tohle??? http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2209
nahlásit
Preburda
(upraveno)
6. 12. 2008, 18:52
@Leonteenka
PAVLÍNKO ANO JE TO ONO , MŇAMKA.
nahlásit
REMDA
(upraveno)
6. 12. 2008, 17:00
tak to máme trochu jinak,já bez sody,míň bílků a víc ostatního
nahlásit
Preburda
(upraveno)
6. 12. 2008, 17:06
@REMDA
Leničko , tak to zkusím udělat ty Vaše Krásný advent Leničko a prima pečení
nahlásit
REMDA
(upraveno)
6. 12. 2008, 17:40
@Preburda
Já Vám taky přeju krásné svátky,a ať se moc necpem,co? popravdě,mě to stačí při pečení čuchat,a pak nemám chu´t
nahlásit
Preburda
(upraveno)
6. 12. 2008, 17:51
@REMDA
Přesně tak, načichám se a potom mě to vůbec nebere až tak kolem Silvestra.
nahlásit
Lampa
(upraveno)
22. 4. 2006, 20:34
Když zbydou bílky, nemá to chybu. Je to méně sladké než třeba pusinky. Měla jsem strach, jak se to bude druhý den krájet, ale bylo to bez problémů.
nahlásit
vercar
(upraveno)
24. 3. 2006, 16:29
Ivčo úplně jsem vám zapomněla napsat Mandlovky jsou výborný teda oni už nejsou ale fakt mňamka od manžela jsem dostala pochvalu a budu to muset asi dělat častěji díky moc za recept a příště se pokusím to ještě než to rodina stačí (sežrat) slušněji se to opravdu nedá napsat tak pa a už budu číhat na další recepty Verča
nahlásit
vercar
(upraveno)
19. 3. 2006, 20:09
Ivčo tak jestli je tohle to co já myslím tak se do toho hned zítra pustím švagrová to peče na Vánoce a nechce nic prozradit je to něco jako suchar s oříškama nebo mandlema? díky za radu a za tip zítra dám vědět Verča
nahlásit
Preburda
(upraveno)
19. 3. 2006, 21:31
@vercar
Verunko, ano, ano......přesně tak, je to takový suchárek, ale mňamka. Ale jestli můžu radit, tak fakt lepší jsou mandle, už i kvůli tomu krájení na druhý den, když se to potom dává do trouby. Tak ať se dílo podaří, dejte vědět, jak to dopadlo IVČA
nahlásit
Bobášek
(upraveno)
22. 4. 2006, 22:19
@Preburda
Já je taky peču, ale dávám celé půlky vlašských ořechů. Hned po upečení hřbet vyklopím a zabalím do mokré utěrky. Až je utěrka suchá, tak krájím na tenoučké plátky a suším v troubě, oříšky dělají zajímavou strukturu. Ivana
nahlásit