Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka

0.0
BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka

Potřebné ingredience

5 bílků, 8 dkg cukr moučka, 10dkg hladké mouky 00, na špičku nože sody bikarbony, 1 balíček mandlí nebo lískové oříšky v celku ( lepší jsou mandle )

Postup přípravy

Bílky vyšlehat na tuhý sníh a přidat vše ostatní. Znovu podotýkám mandle nebo oříšky v celku. Zamícháme a dáme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu upéct. Až se upeče, nechat vše jak je a až druhý den jej vyklopíme a pokrájíme na tenčí plátky, klademe na plech a dáme do trouby vysušit. Jsou moc dobré a hlavně i pro oko zajímavé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leonteenka 6. 12. 2008, 17:56
Preburda 6. 12. 2008, 18:52
@Leonteenka PAVLÍNKO :-) ANO JE TO ONO :-p, MŇAMKA.
REMDA 6. 12. 2008, 17:00
:-$tak to máme trochu jinak,já bez sody,míň bílků a víc ostatního :-p
Preburda 6. 12. 2008, 17:06
@REMDA Leničko ;-), tak to zkusím udělat ty Vaše :-p Krásný advent Leničko a prima pečení (banky) (andel)
REMDA 6. 12. 2008, 17:40
@Preburda Já Vám taky přeju krásné svátky,a ať se moc necpem,co? ;-)popravdě,mě to stačí při pečení čuchat,a pak nemám chu´t :-p (andel)
Preburda 6. 12. 2008, 17:51
@REMDA Přesně tak, načichám se a potom mě to vůbec nebere až tak kolem Silvestra. ;-) :-p (pernicek) (andel)
Lampa 22. 4. 2006, 20:34
Když zbydou bílky, nemá to chybu. Je to méně sladké než třeba pusinky. Měla jsem strach, jak se to bude druhý den krájet, ale bylo to bez problémů.
vercar 24. 3. 2006, 16:29
Ivčo úplně jsem vám zapomněla napsat Mandlovky jsou výborný teda oni už nejsou ale fakt mňamka od manžela jsem dostala pochvalu a budu to muset asi dělat častěji ;-) díky moc za recept a příště se pokusím to (P) ještě než to rodina stačí (sežrat) :-) slušněji se to opravdu nedá napsat :-D tak pa a už budu číhat na další recepty Verča
vercar 19. 3. 2006, 20:09
Ivčo tak jestli je tohle to co já myslím tak se do toho hned zítra pustím :-) švagrová to peče na Vánoce a nechce nic prozradit :-D je to něco jako suchar s oříškama nebo mandlema? :-D (Y) díky za radu a za tip zítra dám vědět Verča ;-)
Preburda 19. 3. 2006, 21:31
@vercar Verunko, ano, ano......přesně tak, je to takový suchárek, ale mňamka. Ale jestli můžu radit, tak fakt lepší jsou mandle, už i kvůli tomu krájení na druhý den, když se to potom dává do trouby. Tak ať se dílo podaří, dejte vědět, jak to dopadlo ;-) IVČA
Bobášek 22. 4. 2006, 22:19
@Preburda Já je taky peču, ale dávám celé půlky vlašských ořechů. Hned po upečení hřbet vyklopím a zabalím do mokré utěrky. Až je utěrka suchá, tak krájím na tenoučké plátky a suším v troubě, oříšky dělají zajímavou strukturu. Ivana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie