Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

České buchty

0.0
České buchty

Potřebné ingredience

600 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 60 g másla (tuku na pečení), 1/2 kostky droždí, 2 vejce, špetka soli,
(1 vanilkový cukr, citrónova kůra)
Náplň: 2 měkké tvarohy (500 g), povidla, apod.. Tvarohy umícháme s cukrem a jedním vanilkovým cukrem- dle libosti (nedávám tam ani žloutek). Pokud do tvarohu vmícháme rozinky svařené v rumu, obohatíme buchty o další labužnický rozměr.

Postup přípravy

Necháme vzejít kvásek - půl kostičky droždí, lžička cukru, vlažná voda v hrnku na čaj.
Do misky dáme rozpuštěný tuk, 2 vejce, mouku, špetku soli, přilejeme kvásek a necháme vymíchat v těsto. Pro lepší vůni a chuť přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr.
Necháme v teple kynout - cca 30 minut.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát silný cca 0,5 cm. Rydélkem si vyřízneme buchty.
Plníme náplní. Já ráda používám tvaroh a na to lžičku povidel. Zabalíme buchty a klademe na předem vymaštěný plech. Buchty natírám mašlovačkou i po stranách, aby se netrhaly po upečení.
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st., po 10 minutách stáhneme teplotu na 150 st.
Dopékáme dalších 20 minut. (Záleží na každé troubě, u mě to vychází takto). Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a necháme to zblajznout.
Fantastické ještě teplé. U nás má tato mísa životnost cca 30 minut po upečení.

600 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 60 g másla (tuku na pečení), 1/2 kostky droždí, 2 vejce, špetka soli, (1 vanilkový cukr, citrónova kůra)

Suroviny vložíme do mixéru (misky) a vypracujeme těsto.

Těsto necháme v teple 30 min kynout.

Na pomoučeném vále vyválíme plát silný cca 0,5 cm. Rádlem vykrojíme buchty. Naplníme.

Buchty mažeme i ze stran, aby se nepřipekly k sobě a daly se oddělit.

A po upečení vypadají takto.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miškan 10. 1. 2009, 16:14
Váš recept na buchty nás zaujal,tak musíme určitě vyzkoušet. Doufám,že se mi podaří.Lenka (child1) (flower) (child1) (flower) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
kurioko 18. 2. 2009, 1:56
@miškan Buchty jsem pekla o víkendu, asi děti vyrostly, ale plech zmiznul. Jinak Vám mohu doporučit citronovou kůru do těsta, ale jsem celkem opatrná a strouhám tam jen oloupaný citron. Potom je to ještě lepší. Jinak buchty nejsou příliš sladké. Můžete je notně posypat moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým. A budu ráda, když mi napíšete jaké byly. ;-)
Nikoulek 2. 11. 2008, 14:27
Martinko (F) (F) (F) (F),po dlouhaletém přemlouvání mého (svatba) k upečení buchet jsem dlouho váhala,zda to při svém "pečení" zvládnu ;-) ;-) ;-) ;-).Zaujal mne Váš recept (H) (H) (H) (H).Musím Vám sklonit velikou pochvalu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Těsto nádherně vláčné |:o) |:o),nakynuto za půl hodinky.Pekla jsem je s mákem a tvarohem a ze 45 buchet,které jsem dopekla před 20minutami,jsou jen tři :-$ :-$ :-$ :-$.Moc děkuji za super receptík (dance) (dance) (dance).Monika (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)
kurioko 14. 1. 2009, 21:07
@Nikoulek Mám velkou radost. To těsto je původně na kynutou bábovku s makovou náplní. I to jsem vyzkoušela, funguje to. Jen dostat to těsto s náplní do formy, to byl skutčně téměř porod. (hello)
Boban1 29. 6. 2008, 11:04
:-) :-) Martinko, dnes má můj (svatba) svátek, přál si buchty, tak jsem vyzkoušela tento recept (H) a máte velikou pochvalu, s těstem se krásně pracuje, měla jsem ho vykynuté opravdu za půl hodiny a výsledek - jsou vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kurioko 29. 4. 2008, 23:49
To se opravdu nikomu nepovedly? (H)
kurioko 8. 5. 2008, 23:22
@kurioko :-D :-D :-D Tak to netuším. Mně se povedou pokaždé. Jen nejsme zvyklí asi na moc sladké těsto. (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie