Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jablka v županu (a slané tyčinky)

0.0
Jablka v županu (a slané tyčinky)

Potřebné ingredience

lístkové těsto, jablka, strouhanka, cukr krystal, skořice mletá, vajíčko na potření, haldká mouka na posypání válu

Postup přípravy

rozválíme těsto jako na štrůdl a nakrájíme na 9 kousků a na každý kousek nasypeme trochu strouhanky, která nasaje šťávu z jablka, dáme kousek jablka, posypeme cukrem a skořicí a protilehlé rohy k sobě uprostřed přilepíme prsty. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi na 170 stupňů. Nejlepší jsou ještě teplé.

TYČINKY nakrájíme, pomažeme vajíčkem a posypeme solí, sezamem, kmínem,...... a pečeme

těsto

dáme strouhanku, jablka, cukr, skořici

spojíme 2 rohy

spojíme další 2 protilehlé rohy a dáme na plech

:-)

upečeno

a zbylo těsto i na tyčinky :-)

a pocukrováno

moc krásné koláčky Katky Š. (alexandra) ID 1210 - děkuji

povedené tyčinky Katky Š. (alexandra) ID 1210

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 8. 12. 2016, 7:38
Děkuji za bezva rychlý receptík,nevěděla jsem,co honem pro návštěvu. (Y) (hello) (L) (F)
alexandra 26. 4. 2008, 17:32
Tak hotovo, hodila jsem fotečku do receptů... Ještě jednou díky a jdeme na ně!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
marcelakr 26. 4. 2008, 19:01
@alexandra Kati, díky za fotečky, vložila jsem je k receptu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alexandra 22. 4. 2008, 15:06
A jde tam dát i jiná náplň? třeba tvaroh, nebo povidla, nebo marmoška...? Už se na to chystám!!
marcelakr 22. 4. 2008, 18:30
@alexandra Kati, nevím, zda yby to nevyteklo? protože někdy ty rožky nejdou moc spojit (když je třeba těsto moc od mouky, tak to nelepí), a nebo se při pečení oddělí......... takže nevím, nezkoušela jsem. Já dávám kousek jablka a moc nám to chutná, dám vždy co největší kousek, jaký se na ten čtvereček vleze, aby šel zabalit. (L)
alexandra 21. 4. 2008, 8:25
vypadá to božsky a jednoduše!! asi zkusím *-) *-) A to těsto - klasika listový na štrůdl?? (hello)
marcelakr 21. 4. 2008, 9:13
@alexandra jj, klasika na štrůdl,....ale jak píši nejlepší jsou čerstvé, druhý den už tak moc mi nechutnají.....druhý den je lepší štrůdl :-) ono vlastně je to zcela stejné, jen jinak balené

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie