(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Jogurtová dobrota
Potřebné ingredience
1 balíček piškotů, 1 mandarinkový kompot, 3 velké čisté smetanové jogurty + 3 jahodové galaretky (nejlépe polské výroby)
Postup přípravy
Mandarinkový kompot scedíme a necháme okapat. Připravíme si galaretky a to tak, že je připravíme v polovičním množství tekutiny, než je pro jejich přípravu uvedeno - a to tak, že použijeme šťávu z kompotu, kterou dolijeme do potřebného množství vodou a přivedeme k varu. Pak stáhneme z plotny a vsypeme galaretky a mícháme tak dlouho, dokud se nám krásně nerozpustí a necháme trochu vychládnout. Jogurty vyklopíme do mísy a zašleháme do nich vlažnou galaretku, vsypeme balíček piškotů a nakrájené mandarinky, promícháme a nalijeme do misky nebo můžeme použít i menší dortovou formu a necháme v lednici ztuhnout.
Nejlíp je připravit si pochoutku večer a přes noc nechat v lednici ztuhnout.
Další varianta : Nachystáme si 3 - 4 různé galaretky (např. žutou - citronovou, červenou - višňovou, zelenou - angreštovou a oranžovou - meruňkovou) Postupně připravte vždy jednu galaretku v polovičním množství vody, nechte vychládnout, zašlehejte do velkého smetanového jogurtu, vlijte do dortové formy a dejte chladit (v tomto případě třeba i chvíli do mrazničky a stejným způsobem si připravte další galaretku v jiné barvě a tuto směs naneste na již ztuhlou první vrstvu ve formě a opět dejte chladit ....
Výsledek - krásně barevně vrstvený osvěžující dezert - Papoušek :-))
Kdo má rád sladké, může při šlehání přidat do jogurtu trošku moučkového cukru :-)
Nejlíp je připravit si pochoutku večer a přes noc nechat v lednici ztuhnout.
Další varianta : Nachystáme si 3 - 4 různé galaretky (např. žutou - citronovou, červenou - višňovou, zelenou - angreštovou a oranžovou - meruňkovou) Postupně připravte vždy jednu galaretku v polovičním množství vody, nechte vychládnout, zašlehejte do velkého smetanového jogurtu, vlijte do dortové formy a dejte chladit (v tomto případě třeba i chvíli do mrazničky a stejným způsobem si připravte další galaretku v jiné barvě a tuto směs naneste na již ztuhlou první vrstvu ve formě a opět dejte chladit ....
Výsledek - krásně barevně vrstvený osvěžující dezert - Papoušek :-))
Kdo má rád sladké, může při šlehání přidat do jogurtu trošku moučkového cukru :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Akireka
(upraveno)
22. 6. 2008, 23:23
Tak jsem dnes dělala opět tuhle dobrůtku a je vynikající,super na osvěžení v těchto parných dnech. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1128414
PajaG
(upraveno)
20. 4. 2008, 14:04
Dobrý den Jarko, mohla bych Vás poprosit co je to ta galaretka a kde to koupím? Vůbec to neznám.Dík.
Jambi
(upraveno)
20. 4. 2008, 23:42
@PajaG
Ovocná želatina - pokud ještě mám, fotnu a šoupnu na ukázku Jinak tady jsem ji použila čistou na ovocné řezy - http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=879311
Myšule
(upraveno)
20. 4. 2008, 14:27
@PajaG
taky neznám
Pavla s
(upraveno)
20. 4. 2008, 14:40
@Myšule
holky mělo by to být ovocná želatina se šlehačkou.
Jambi
(upraveno)
21. 4. 2008, 0:26
@Pavla s
je to jen čistě ovocná želatina, ale tou šlehačkou si to pak můžete vylepšit
vlaďka89
(upraveno)
20. 4. 2008, 15:03
@Pavla s
je to želatina a ja ju kupujem v Lidli
Pavla s
(upraveno)
20. 4. 2008, 15:17
@vlaďka89
hnedka zítra budu zkoušet