Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

MARGOT ŘEZY+UNIVERZ.LITÉ TĚSTO

0.0
MARGOT ŘEZY+UNIVERZ.LITÉ TĚSTO

Potřebné ingredience

LITÉ TĚSTO:

2 HR. POL.MOUKY,
1 HR. CUKR KRUPICE,
1 HR. MLÉKA,
0,5 HR OLEJE (půl hrnku oleje),
2 VEJCE,
1 PRDOPEČ(prášek do pečiva),
1 VANILKOVÝ CUKR,

NÁPLŇ:

2 ČOKOL.PUDING.PRÁŠKY(DR.OETKER),
1 L MLÉKA ,
5 LŽIC CUKRU,

2 KYSANÉ SMETANY,
CCA 5 LŽIC MOUČ.CUKRU(podle toho jak má kdo rád sladké),
1 VELKÁ MARGOT

Postup přípravy

Tento recept používám jako základ na skoro všechny své koláče,akorát ho pokaždé jinak ozdobím a naplním..Když chci tmavý korpus tak přidám kakao. Suroviny jsem si zapamatovala, ať nemusím pokaždé někde listovat a hledat vhodný recept.Je to celkem 7 surovin. Odměřuji 2 dcl sklenkou-protože mám el.troubu a do té se vejde menší hlub.plech.Jinak kdo má větší troubu tak odměřuje klasickým hrnkem(250 ml)na čaj.

POSTUP:

Umíchám ze surovin lité těsto, naliju na vymaz. a vysypaný hl.plech a peču při teplotě 170°c(el.trouba)
cca 20-25 min.Mezitím si uvařím klasický puding.Ten naliju pak studený na vychladlý korpus a na to natřu kysané smetany oslazené a nastrouhám na hrubo Margot.Hotovo. Nechám vychladit a uležet do druhého dne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 15. 10. 2014, 13:24
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp)
Vízkule 7. 5. 2010, 20:49
Ahoj Pavli,včera upečená dnes ochutnaná,výborná hostům chutnala,kápla jsem jim do chutě.Moc děkuji (hello)
Pája a Ája 12. 8. 2008, 16:08
(clamp)jé zní to pěkně, ukládám a prubnu. Ještě mě níže zaujala ta varianta,jak se horký pudink naleje na neupečené těsto a naházíte jahody...hmmmmm už se mi sbíhají sliny. (L)
Warra 14. 7. 2008, 14:40
pavli dnes sem vyskoušela a je super (Y) (Y)u nás se jen nepapá pudink tak sem korpus potřela silnější vrstvou nutely a přidala se margotku i do korpusu (Y) (Y) (Y)a musím říct že jsou řezy výtečné
PajaG 14. 7. 2008, 19:23
@Warra Moc děkuji za pochvalu, to potěší. (L) (L)A s Nutelou je to taky prima nápad. (clamp) (clamp)
Kalamari 6. 6. 2008, 21:32
Pavlo tuhle buchtičku moc dobře znám, ale trošku jinak, ten uvařený horký pudink nalévám do neupečeného těsta, pořádně zvrchu a pak těsto i z pudinkem peču. Smatana se maže na teplé a margotka se pak fajně do smetany rozpustí. Mí kluci jí zbožňujou. :-) (hello)
PajaG 7. 6. 2008, 22:25
@Kalamari Kamčo, tu buchtičku také znám, také jí peču, ale dávám vanilkové pudinky z 1 l mléka a jěště do toho naházím kompotované jahody. Také výborná zaležitost. To jo. (Y) (Y)Je taková šťavnatá , že jo?
jitka.nela 6. 6. 2008, 21:24
tak jsem dnes pekla a je výborný, krásně nadýchaný (Y). (F)
PajaG 7. 6. 2008, 22:31
@jitka.nela Zdravím Jituš, děkuji za pochvalu, to potěší a ten korpus mám opravdu moc oblíbený, protože je nadýchaný. Přijde mi, že to asi záleží i na tom jak dlouho se to v misce míchá, že se ty vajíčka v tom našlehají a potom je to nadýchané. A nemusíme ani dělat piškot, co ? Piškot a já nejsme toiž moc kamarádi. Tento moučník jsem pekla i jednou pro hosty na výletní lodi a měl úspěch. Když je vychlazený tak v létě osvěží. (Y) (F)
Ketty12 20. 4. 2008, 12:08
Pavlo prosím vás (Y) kolik má být toho oleje, kolik to je 0, 5 HR oleje, (F) (F) a pokud bych dávala sklenku tak kolik, moc děkuji, mějte se pa... (C)
PajaG 20. 4. 2008, 12:15
@Ketty12 Hrneček na čaj má asi 250 ml a sklenkou kterou odměřuji já má 2 dcl-tak vždy dejte olej do poloviny té vaší odměrky.Nevím čím budete odměřovat.Záleží na velikosti plechu, já mám menší plech proto používám 2 dcl sklenku.Potom by se mi na to vysoké těsto už nevešla náplň. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie