(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Španělský ptáček

Potřebné ingredience
Hovězí rolády, hořčice, sůl, pepř, rýže, hladká mouka, polévkové koření, ml. paprika
Náplň: anglická slanina, uzeniny, vejce, cibule, čerstvá papika, kyselé okurky
Postup přípravy
Hovězí rolády si naklepeme, po jedné straně osolíme, opepříme a silně potřeme hořčicí. Pak lehce posypeme rýži. Na to dáme vaječinu připravenou z anglické slaniny na které lehce opečeme nakrájenou klobásu nebo uzené (nebo obojí :-)) přidáme na proužky nakrájenou cibuli, papiku nakrájenou na kostičky a vejce. Ochutíme solí a pepřem a klademe na rolády. Přidáme kousek kyselé okurky a rolády zabalíme a sepneme nebo raději zavážeme nití. Obalíme v hladké mouce do které zamícháme trochu polévkového koření a mleté papriky. Pak osmažime ze všech stran do zlata na oleji, vložíme do hrnce, zalijeme (pokud nám zbude náplň, nebo kousky kyselé okurky tak je můžeme přidat) a vaříme do měkka.
Podáváme např. s rýži a salátem z červeného zelí.
Podáváme např. s rýži a salátem z červeného zelí.

Hovězí plátek, osolený, opepřený, potřený hořčicí a posypaný rýži .....
Rýže ptáček krásně utěsní a natáhne do sebe všechny ty dobré chutě a vůně :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé