(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kulajda
![Kulajda](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/080420/02/j17405.jpg)
Potřebné ingredience
1 litr mikyšky nebo podmáslí, 1 litr mléka, 4-5 větších brambor, kmín, polévkové koření, kopr (nejlépe čerstvý nebo sušený) 4 vejce, polévková lžíce hladké mouky.
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kmínem a polévkovým kořením v cca 3/4 l vody. Mikyšku rozšlehám s mlékem, moukou a vejci (na rozdíl od české kulajdy nedávám do polévky vejce vařená, ale zašlehávám je) a vliju do uvařených brambor a za stálého míchání ještě krátce povařím. Nakonec přidám nasekaný kopr.
Výsledkem je cca 3,5 l hrnec dobroty, co se hrozně rychle vypařuje :-)))
Výsledkem je cca 3,5 l hrnec dobroty, co se hrozně rychle vypařuje :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090227/00/b191292-1235690785.jpg)
Přenoska
(upraveno)
14. 1. 2009, 19:24
Kulajda a bez hub?
![:-@](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/19.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071028/14/b87569-1193577467.jpg)
Jambi
(upraveno)
17. 1. 2009, 2:32
@Přenoska
Jasně
houby mi do ní nesmí !!
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)