(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pikantní bůček
Potřebné ingredience
Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření
Postup přípravy
Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5 stroučky česneku. (pozor uvařit, ale nepřevařit !) Ještě horký ho položíme na alobal, kůžičku jemně nařízneme křížem a ze všech stran potřeme utřeným česnekem a pořádně posypeme paprikou (poměr ostré a sladké si každý určí podle chuti), pepřem a sušenou petrželkou, případně dosolíme.
Pěkně pevně zabalíme do alobalu a dáme do lednice, kde ho nejlépe na 3-4 dny zapomeneme :-))
Pak vytáhneme, vybalíme, dáme na prkýnko a s dobrým chlebem bužírujeme !
Pěkně pevně zabalíme do alobalu a dáme do lednice, kde ho nejlépe na 3-4 dny zapomeneme :-))
Pak vytáhneme, vybalíme, dáme na prkýnko a s dobrým chlebem bužírujeme !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nula
(upraveno)
14. 12. 2008, 13:07
taky děláme, jen ho nakrájím rovnou na plátky, každý potře rozetřeným česnekem a pak obalím v paprice. Mňam mňam dobrůtka
Martinkova
(upraveno)
2. 5. 2008, 8:45
Taky ho tak dělám Na oslavách má největší uspěch
dodo
(upraveno)
20. 4. 2008, 8:35
Jé, tak tohle taky děláme je to mňamka Pozor dejte do lednice někam hluboko ať ho nevytáhnete dřív u nás většinou tři dny nevydrží