Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

JÁHLOVÝ NÁKYP

0.0
JÁHLOVÝ NÁKYP

Potřebné ingredience

15 dkg Jáhly
3/4 l mléko
4 žloudky
10dkg cukr
10dkg máslo(hera)
z bílku sníh
špetka soli
Jakékoli ovoce (jablka jahody, boruvky, v zimě i kompotované třeba švestky)

Postup přípravy

Jahly spaříme vroucí vodou.A v osoleném mléce vaříme do měka.Než se mléko vyvaří, a nezapomeneme občas pomíchat.
Do horké hmoty (bude se zdát hustá, ale nebojte)vmícháme máslo a necháme vychladnout.
Umícháme si do pěny žloudky s cukrem a vmícháme do vychladlé hmoty z jahel tím se vše krásně zředí.
Nakonec jemně vmícháme sníh z bílku.
Vlijeme do vymaštěného pekáčku a poklademe jakymkoli ovocem.Nejčastěji děláme s nastrouhanymi jablky a skořicí.Ale výborné bylo i s boruvkami.
Pečeme ve vyhřáté troubě 3/4h.
My jsme mlsouni a tak před koncem pečení ještě vyšlehám sníh ze dvou bílku s marmeládou a potřu upečený nakyp a necháme už jen pár minut.
Je to opravdu moooc dobré a zdravé.Jak teplé k obídku tak hlavně studené ke kávičce.

Uvařéné jahly v mléce vypadají hustě, ale vše se zředí máslem a vejci s cukrem

Tady je již vše pěkně tekuté a zbývá jen jemně vmíchat sníh

Připravené jakékoli ovoce dle sezony.Dnes jsme měli jablíčka a zavařené švestky

Ovoce poklademe na jáhlovou hmotu, já hovždy trochu lžící zabořím at je pěkně zapečené vevnitř.

Tak a je hotovo už jen potřít sněhem s marmeládou, ale nemusí být.A nechat pár minut.

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mata_j 16. 10. 2014, 16:23
Včera jsem udělala a byl opravdu super (Y) (Y) (Y) Už ho mám v oblíbených.
hradilici 9. 2. 2014, 15:32
Výborné :))) |:o). Moc děkuji za recept, chutnalo celé rodině a hlavně je to zdravé mlsání (clamp) (L) (L) (L)
bardyska 4. 1. 2014, 11:08
Moc děkuji za inspiraci.......nákyp je MOC DOBRÝ!!! (Y) (jidlo) (radost)
hučínka 30. 9. 2009, 16:43
Nákyp je perfektní, manžel má bezlopkovou dietu a tak jsem ho vyzkoušela. Moc si pochutnal a snědl ho skoro celý sám. Asi budu muset péct znovu. Díky moc Vládi pa Mája (L)
Ondrášek 23. 2. 2009, 10:22
Nákyp jsem dělala minulý týden. Je opravdu vynikaljící, všem moc a moc chutnal, Ondra si dokonce přidal! Musím říct, že je ještě lepší než klasický rýžový. Děkuji moc za recept Zuzka a (child8) Ondra
voňásek 3. 9. 2008, 21:20
Jé, s tímhle receptem jste mě potěšila. Kdysi jsem sladkou jáhlovou kaši přinesla ze školní jídelny synovi, který byl nemocný a chudákovi jsem mu to skoro všechno snědla, měli to strašně dobré. Od té doby jsem jáhly na sladko nejedla, protože jsem nějak nevěděla, jak do toho a teď jsem objevila tenhle recept. Už se těším, až to vyzkouším s jablkama a se skořicí, díky.
Kozlíci 7. 9. 2008, 8:02
@voňásek Miruš tak pak dejte vědět jak chutnal :-) (C) :-) Já věřím že bude, je to recept po babičce a ta měla vše moc dobré (hello) (L) (hello)
voňásek 22. 10. 2008, 10:29
@Kozlíci Tak teprve teď jsem tento recept dělala, ale zato už několikrát. Je to vážně moc dobré a nejlepší je to studené třeba ke kafi. Hlavně manžel si pochvaloval, má rád zdravou stravu a když zjistil, že to jsou jáhly, tak byl spokojený, protože ty přeci MUSÍ být zdravé. Měli jsme s jabkama, se švestkama, s broskvema, vážně se dá použít cokoli. Skvělý recept, lepší, než kdejaká buchta, díky.
Kozlíci 29. 10. 2008, 18:36
@voňásek Mirko, tak to jste mě potěšila :-) :-) :-)jsem moc ráda že chutnal :-)U nás taky nejvíc chutná studený a právě i manžel vždy chválí a to na sladké není (L) (L)
andy44 29. 8. 2008, 18:42
Tak máme nákyp na talíři a je to velká dobrota,moc děkujeme za recept (Y)
Kozlíci 3. 9. 2008, 21:06
@andy44 Jé tak to jsem ráda :-) :-) :-) U nás má taky velký uspěch, hlavně po studenu (zajic) pokud tedy od oběda zbyde ;-) díky (L) (L) (L)
rampy 19. 4. 2008, 22:52
Mňaaaaam......už se těšim až ho udělam,dík za insp.... (jidlo) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie