(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Buchta z kyslého mléka - nejlepší buchta co znám
Potřebné ingredience
1/2l kyslého mléka (mírně, i hustě kouskaté, to je úplně jedno)
1/2kg krystal cukru (dávám méně)
5 lžic oleje
2 lžíce marmelády (dávám i 4, podle uvážení)
2 lžíce kakaa (dám i více)
2 vanilkové cukry
2 vejce
25dkg hladké mouky
25dkg polohrubé mouky
1 prdopeč (prášek do pečiva) nebo (1lžíce jedlé sody a 1/2byl. prdopeče)
Postup přípravy
vše zamícháme dohromady, v hladkou hmotu, hustotu jako na bábovku, máte-li moc husté přidejte trochu mléka, či vejce, nebo něco na zředění, potom dáme péct na vymazaný, moukou vysypaný plech. Po upečení můžete potřít čokoládovou polevou, já používáám Dr.Oetker tmavá a je to výborné, kdo chce může ještě obohatit šlehačkou, ale řeknu vám, rozhodně to není potřeba!!! Jak je dobrá se můžete zeptat např. Vendy ID40677, byla u mě na návštěvě a myslím, že jí chutnala :o)
buchta potřená polevou
těsně před tím, než jsem jí snědla :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anela
(upraveno)
20. 4. 2008, 21:26
Je výborná já jí dělám z kefíru
simušák
(upraveno)
10. 10. 2008, 22:57
@Anela
tak zkoušela jsem i z neskyslého mléka, protože sme to nemohly vydržet a víte co, chutná velice podobně, skoro bych nepoznala rozdíl a určo doporučuju na povrch polevu dr. Oetker tmavá je prostě skvělá