Dort BOŘEK
Potřebné ingredience
Dort byl ořechový s kakaovým krémem.
Korpus: 6 vajec, 18 dkg cukru moučka, 18 dkg poloh.mouky, 1 van.cukr, lžička prášku do pečiva, lžíce oleje, 4 vrchovaté lžíce mletých ořechů.
Krém : 2dávky. Jedna dávka : 1 máslo, 15 dkg cukru moučka, rum, 1/4l mléka, 4 dkg maizeny (Gustin),
kakao, barvivo
Marcipán: 12 vrchovatých lžic prosátého cukru moučky, 6 vrchovatých lžic prosátého sušeného polotučného mléka, 1 lžíce kukuřičného škrobového sirupu ( kupuje se v Natuře), mandlové aroma - pár kapek, 2 lžíce vody, barvivo (já používám od firmy Wilton)
trochu čokolády na cestičku
Postup přípravy
Pekla jsem v kulaté formě 24cm.
Krém: máslo ušleháme s cukrem, z mléka a maizeny uděláme pudink. Necháme za stálého míchání vychladit. Studenou hmotu všleháme do másla s cukrem a přidáme trochu rumu - dle chuti. Do jedné části dáme kakao, do druhé části dáme zelené barvivo.
Marcipán: Všechny inkredience se smíchání a hnětou až nám vznikne tuhší "plastelína". Pokud je řídká - přidá se cukr a suš. mléko, pokud je tuhá přidáte malinko vody.
Nakonec rozdělíte na části a barvíte.
Dort se 2x prořízne, naplní se kakaovým krémem a celý se potře zeleným krémem, nahoru se s čokolády udělá cestička a pak už je to jen hodně práce s marcipámem . :)
Vše z marcipánu dělám 3 dny předem, aby to při pokojové teptotě proschlo a drželo pak tvar.
jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé