(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Beze roláda
Potřebné ingredience
250g bílků (čtvrt litru), 250g cukru, 100g hl.mouky, 100g mletých lísk. ořechů, cukr moučka na posypání, 33% šlehačku (záleží na každým kolik jí chce)
Postup přípravy
Bílky ušleháme s cukrem, metlou nebo vařečkou se pak pomalu vmíchává mouka a ořechy. Pořádně se promíchá a natře na pečící papír, posypeme mouč.cukrem a dáme péct. Pečeme při 200°C max. 10 minut. Necháme vychladit, stáhneme s papíru a potřeme ušlehanou šlehačkou a zatočíme. A už jenom nakrájíme a podáváme ke kávičce. Mňam :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
irena49
(upraveno)
28. 3. 2009, 17:08
Dobrý den Evi, chci se zeptat, zdá se ta roláda roluje až za studená a jestli se pak neláme. Nemám s pečením rolád zkušenosti.
lucie108
(upraveno)
22. 11. 2012, 8:06
@irena49
Irenko, rolády občas peču, horkou ji zarolujete do vlhké utěrky a necháte vychladit, pak se opatrně vyroluje a naplní. Je důležité ji včas vytáhnout z trouby, je to opravdu jen třeba 5 min...