(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Játrová omáčka
Potřebné ingredience
1/2 kg kuřecích jater,sádlo,cibuli,pepř,mletá sladká paprika,mletý kmín,sůl,1/2 l vody,mouku
Postup přípravy
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli,papriku a kmín a přidáme kuřecí játra. Prudce osmahneme,osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut.Uvařená játra vyjmeme z omáčky a nastrouháme na jemném struhadle . Omáčku zahustíme jíškou ze sádla (sádlo,hladká mouka),krátce povaříme a přidáme nastrouhaná játra. Podáváme s houskovým knedlíkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubík4
(upraveno)
26. 7. 2006, 23:30
Dělám podobně. Jártra nestrouhám. A jíme s rýží. Je to dobré.
cicmoši
(upraveno)
11. 4. 2006, 20:27
Niečo podobné robím z plúcok / pajšel/ akurát tam tiež dávam zel. pod sviečkovú, všetko to rozmixujem a zahustím jíškou a smetanou - s knedlíkom je to velká mňamka ......
inka
(upraveno)
11. 4. 2006, 19:41
Dělám ji taky a dávám do ní zeleninu (mraženou pod svíčkovou, celý pytlík) a jak je všechno měkké, tak to celé rozmixuji a rozředím nebo zahustím podle potřeby. Taky je to mňam.
Casinka
(upraveno)
11. 4. 2006, 13:17
Je to dobrota,dnes jsem to uvařila na obídek a mňam jen jsem to dělala z vepřových jater,tzn. trošku dýl akorát povařit a mňamka je na světě!! doporučuji!