(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Náš první dortík-třeba jen pro inspiraci.
Potřebné ingredience
Korpus:6 vajec,15dkg. cukru,15dkg,pol.mouky5dkg. čokolády na vaření.
Krém:půl litru mléka,2 pudingy,cukr,ananas,2 másla.
Marcipán:10dkg.sušeného mléka,10dkg cukru,kapka oleje a možná jednu velkou lžíci vody,barviva
Marcipánu si můžete udělat kolik chcete-Prostě kolik suš.mléka tolik cukru.o kapku víc vody i oleje.
Postup přípravy
Korpus:Oddělíme bílky od žloutků z bílků vyšleháme sníh.Do sněhu pomalu zašleháme žloutky rozšlehané s cukrem.Pomalu přisypáváme mouku a nakonec nastrouháme čokoládu.Vše mícháme jemně.
Krém:
Z mléka a pudingu uděláme puding-ale mícháme i při vychlazování aby se nezdrc.
Po vychladnutí pomalu přidáváme máslo a mixujeme ,cukr dáme dle chuti jak má kdo rád.Pokud budete zdobit dotr krémem tak si část odeberte.Já dala do krému nasekaný ananas jelikož jsem zdobila jen marcipánem.
Korpus jsem na 2 krát rozpůlila ,trochu pokapala šťávou z ananasu a natřela krémem.Krémem jsem také potřela celý dort.No a dort je připraven na další zdobení nebo marcipán.
Marcipán jsem udělala podle ingrediencí.Je opravdu pracné jej vypracovat.Prostě mačkat tak dlouho než se bude dát s ním pracovat.Hlavně to neodkládejte na později -hůř se s ním pracuje než se zase vypracuje do měkka.
No jak jsem jej vypracovala tak jsem si pracovní desku namazala troškou oleje a marcipán jsem vyválela dle potřeby.Pak už jen položíme na dort a upravíme.Pak si můžete dělat z marcipánu cokoli vás napadne .My udělali myšky.Dort byl opravdu skvělý a pokud máte velkou formu doporučuji dávku a půl.Takže přeji dobrou chuť.
Krém:
Z mléka a pudingu uděláme puding-ale mícháme i při vychlazování aby se nezdrc.
Po vychladnutí pomalu přidáváme máslo a mixujeme ,cukr dáme dle chuti jak má kdo rád.Pokud budete zdobit dotr krémem tak si část odeberte.Já dala do krému nasekaný ananas jelikož jsem zdobila jen marcipánem.
Korpus jsem na 2 krát rozpůlila ,trochu pokapala šťávou z ananasu a natřela krémem.Krémem jsem také potřela celý dort.No a dort je připraven na další zdobení nebo marcipán.
Marcipán jsem udělala podle ingrediencí.Je opravdu pracné jej vypracovat.Prostě mačkat tak dlouho než se bude dát s ním pracovat.Hlavně to neodkládejte na později -hůř se s ním pracuje než se zase vypracuje do měkka.
No jak jsem jej vypracovala tak jsem si pracovní desku namazala troškou oleje a marcipán jsem vyválela dle potřeby.Pak už jen položíme na dort a upravíme.Pak si můžete dělat z marcipánu cokoli vás napadne .My udělali myšky.Dort byl opravdu skvělý a pokud máte velkou formu doporučuji dávku a půl.Takže přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lejča
(upraveno)
17. 4. 2008, 18:15
Je nádherný...tchýně se šíleně bojí myší a tento dortík by byl pro super dárek...díky za inspiraci jste moc šikovná
Vandy
(upraveno)
17. 4. 2008, 18:11
Chtěla jsem se zeptat -to sušene mléko na marcipan myslíte sunar ? DÍKY ZA RADU Silvie
lejča
(upraveno)
17. 4. 2008, 18:14
@Vandy
sušené mléko je lepší koupit v obchodě Laktino,polotučné sušené
Vandy
(upraveno)
17. 4. 2008, 18:32
@lejča
Díky moc ,už jsem sunar koupila tak to skusím se sunarem už jednou jsem snich dělala mrcipanky tak uvidíme .Silvie
Init
(upraveno)
17. 4. 2008, 18:04
Šikulka, máte nádherný dortík
Betty72
(upraveno)
17. 4. 2008, 17:10
Nemám ráda myšky, ale tyhle jsou k sežrání (omlouvám se za ten výraz) . Jste kouzelnice a máte zlaté ručky Péťa
Bára D.
(upraveno)
17. 4. 2008, 16:51
Píšete, že marcipán tvrdne , takže tvrdne i na dortu?
JEŽEK
(upraveno)
17. 4. 2008, 17:08
@Bára D.
Dobrý den na dortu netvrdne ,dobře se krájí a je měký.Ale když si uděláte kuličku a nebudete jí vypracovávat hned tak to půjde ztuha než jí vypracujete.Jinak je opravdu měkký.Liana
aweii
(upraveno)
17. 4. 2008, 16:37
moc pěknej dortík , určitě taky někdy zkusím s tím sýrem je to príma nápad , jste šikulka