(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Kuře zapečené s ananasem a sýrem, bramborové hřebínky
Potřebné ingredience
Pro celou rodinu (2 dospělí a 2 děti): cca 6-8 kuřecích řízků, 1 plechovka ananasového kompotu (můžou být i broskve), cca 100 g krájeného sýra, olivový olej na smažení, 15-20 středně velkých brambor, dětská vegetka (bez glutamanu sodného), sůl, bylinková sůl, kousek másla
Postup přípravy
BRAMBOROVÉ HŘEBÍNKY: Brambory lehce skrojíme z jedné strany, aby dobře stály. Pak pokrájíme na tenké plátky asi po 2 mm, ale nedokrojíme (tím se vytvoří hřebínky). Vložíme je na máslem vymazanou zapékací mísu nebo pekáč, posolíme bylinkovou solí a potřeme každou skrojkem másla. Pečeme dozlatova.
ŘÍZKY: Kuřecí řízky očistíme, lehce naklepeme dlaní nebo rozkrájíme na tenké, osolíme a ochutíme vegetkou. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a osmažíme krátce z obou stran. Stáhneme plamen, na řízky položíme ananas (nebo pokrájenou broskev) a poklademe sýrem tak, aby přesahoval i po stranách. Vlijeme šťávu z kompotu a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit ještě pár minut. Maso můžeme podávat buď na sucho nebo podlít šťávou z pánvičky.
My dali dceři poprvé tohle jídlo, jakmile jí vyrostly stoličky, takže mohla dobře kousat masíčko. A vždycky s úspěchem, navíc si na tom pochutnáme všichni a ještě je to zdravé :-D
ŘÍZKY: Kuřecí řízky očistíme, lehce naklepeme dlaní nebo rozkrájíme na tenké, osolíme a ochutíme vegetkou. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a osmažíme krátce z obou stran. Stáhneme plamen, na řízky položíme ananas (nebo pokrájenou broskev) a poklademe sýrem tak, aby přesahoval i po stranách. Vlijeme šťávu z kompotu a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit ještě pár minut. Maso můžeme podávat buď na sucho nebo podlít šťávou z pánvičky.
My dali dceři poprvé tohle jídlo, jakmile jí vyrostly stoličky, takže mohla dobře kousat masíčko. A vždycky s úspěchem, navíc si na tom pochutnáme všichni a ještě je to zdravé :-D
Fotečka od paní Evy Š. - díky :-)
Fotka od paní Míšy K. - varianta s broskvemi. Díky za fotku :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
7. 4. 2016, 12:43
nemika
(upraveno)
26. 5. 2008, 13:08
Hanko tak jsem vyzkoušela včera a je to mňamina
kalasovi
(upraveno)
27. 5. 2008, 16:19
@nemika
To jsem ráda, že jste si pochutnali A díky za , už jsem si jí tam vložila.
nemika
(upraveno)
24. 5. 2008, 20:01
Určitě vyzkouším-super
mmakina
(upraveno)
25. 4. 2008, 16:13
2x
mmakina
(upraveno)
25. 4. 2008, 16:13
Hanko, brambůrky byly dneska na oběd a jsou výýýýtečné . Příště akorát dělám asi tak trojnásobné množství . Dělala jsem je z přepůlených brambor a pekla na pečícím papíře. Určitě je zařazuju do oblíbených příloh, Vám díky za recept. M.
kalasovi
(upraveno)
26. 4. 2008, 10:34
@mmakina
Přepůlené brambory jsou taky dobrý nápad Nevzniknou Vám odřezky. Já z nich dělala třeba kašičku pro děti, ale Vaše řešení se mi taky líbí Jsem ráda že Vám všem chutnaly H.
andreama
(upraveno)
21. 4. 2008, 14:46
vypadá to moc dobře hlavně ty brambůrky bezva nápad
Rena99
(upraveno)
21. 4. 2008, 14:20
Mám hloupej dotaz Ty brambory zapéct uvařené, nebo syrové?
kalasovi
(upraveno)
21. 4. 2008, 14:50
@Rena99
Zeptat se není hloupé Já je dělám ze syrových. Asi by se to dalo urychlit, kdybyste je trošku předvařila (asi ne víc než 10 min.), ale podle mého se pak neudělá tak pěkně křupavoučká kůrčička.
aweii
(upraveno)
20. 4. 2008, 20:50
tak to vypadá úžasně hlavně ty brambůůrky jsou originální, musím vyzkoušet
kalasovi
(upraveno)
20. 4. 2008, 20:52
@aweii
Díky Mám otázku úplně mimo mísu - co znamená aweii? Není to nějaké elfí jméno nebo tak něco?
aweii
(upraveno)
20. 4. 2008, 20:55
@kalasovi
to nevím jestli je to nějaké elfí jméno, ale jen mě to tak napadlo tak jsem si dala tenhle nick, je složený z mého jména
Janžurka
(upraveno)
20. 4. 2008, 19:54
TY BRAMBORY VYPADAJÍ NÁDHERNĚ!!! PŘIPOMÍNAJÍ MI TRILOBITA
kalasovi
(upraveno)
20. 4. 2008, 20:53
@Janžurka
Zajímavá asociace Možná by se to dalo ještě nějak doladit k dokonalosti Příště vyzkouším
Willow M
(upraveno)
20. 4. 2008, 19:51
To vypadá mňam mňam...a ty brambůrky!!! Jéééééé Určo vyzkoušíme
renne :
(upraveno)
20. 4. 2008, 19:49
Dnes jsem uvařila, bylo to vynikající Prostě další výborný a jednoduchý receptík Já jsem použila vykostěné křecí steaky a jako přílohu hranolky, ale nemělo to chybu Díky za recept a ostatním doporučuju přikládám http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17450
kalasovi
(upraveno)
20. 4. 2008, 20:51
@renne :
Paráda To jsem ráda že jste si pošušňali. Tak zase někdy tady na MMB
Evika
(upraveno)
17. 4. 2008, 15:11
Hmmmm vypadá to skvěleeeeee
Evika
(upraveno)
20. 4. 2008, 13:32
@Evika
Dobrý den Hani, tak jsem dnes ukuchtila tuto specialitku byla výborná a manžel měl boule za ušima jak se cpal Je to moooc dobré a docela rychlé Můj výtvor jsem si vyfotila a mám je na svých stránkách kde si můžete fotečku stáhnout a přihodit jí tady , pa Eva
kalasovi
(upraveno)
20. 4. 2008, 20:48
@Evika
Díky za pochvalu i za fotku, už je tam Sdílím Vaší radost z úspěchu u mažela , jó láska prochází žaludkem , tak je občas potřeba to nějak podpořit že jo
mmakina
(upraveno)
17. 4. 2008, 14:16
To vypadá manifik!!! Obzvláště ty hřebínky. Určitě vyzkouším.
kalasovi
(upraveno)
17. 4. 2008, 14:30
@mmakina
Dejte pak vědět , jak jste si pochutnali Já ty hřebínky dělám třeba i ke slavnostnějším příležitostem - výročí, narozky manžela a tak...