Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Výborná kuřecí játra s cuketou v amoletě!!!!Doporučuji!!!!!!!!!

0.0
Výborná kuřecí játra s cuketou v amoletě!!!!Doporučuji!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

250g kuřecích jater,sojová omáčka, podle chuti cuketa já dávám jednu velkou /nebo 3 malé/, máslo ,mouka, perlivá voda, olej, pepř, vejce.

Postup přípravy

Kuřecí játra nakrájím orestuji na troše oleje a přidáme trochu pepře. Až jsou skoro hotová vyndám vedle do kastrůlku a na tu samou pánev nasypu nakrájenou oloupanou cuketu /bez vnitřku ten vyndám lžící/ na kostičky asi 2x2cm. Pánev nevymývám výpek z jater je potřeba. Cuketu podlijeme vodou asi 1 hrnek. A dusíme. Asi po 8 minutách typuji cuketa nesmí být úplně měkká, taková all dente, napůl , tak pak přisypeme játra a dáme podle chuti sojovou omáčku tak 3 lžíce. Nakonec uděláme jížku z másla a hladké mouky, stačí trocha, zavaříme/2min/ do směsi a je hotovo. Směs by neměla být kaše, ale jasné kousky cukety a jater plus omáčka, takže pokud je hrnek vody málo klidně přidejte. Jeli málo slaná osolíme.
V míse si smícháme asi půl litru perlivé vody 2 vejce a hladkou mouku. Těsto jak na palačinky. Na jiné pánvi rozpálíme trochu oleje a děláme palačinky. Tím, že je voda perlivá budeme mít bubliny ale o to nám jde. Palačinky budou vyšší a nadýchané.
Palačinky naplníme /přeložíme jakoby na půl/směsí jako ozdoba trocha zeleniny a je to. Je to oblíbený recept naší rodiny a všech chlapů, které znám. Zkuste a uvidíte. Časem se vychytají mouchy jako u mě. Dobrou chuť a kdyby něco pisněte poradím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bibiána H. 1. 11. 2012, 15:17
(Y) (Y) (Y)
zuzzanaa 5. 5. 2012, 7:45
játra jsou v lednici,tak určitě vyzkouším!!!!
zuzzanaa 1. 11. 2012, 13:37
@zuzzanaa vyzkoušeno,uvařeno,snědeno, Pochutnali jsme si!!! Děkuji!
jsimadla 16. 4. 2008, 18:22
tak jsem ten receptík zkusila a moooc dobrý !!!!jen jsem zapoměla na perlivou vodu ,tak jsem dala normální a do mouky jsem dala prdopeč...a bublinky se taky udělali..... (Y) (Y)
melinda 16. 4. 2008, 20:20
@jsimadla Tak to jsem ráda, u nás je velmi oblíbený, manžel se nejdříve ptal co to je :-(((, ale pak se mohl utlouct. Tak gratuluji k výkonu. Eva (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie