(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
NÁŠ CHLÉB Z OŠATKY
Potřebné ingredience
150ML JOGURTU
225ML VLAŽNÉ VODY
1 PL OLEJE
2 ČL CUKRU
2,5 ČL SOLI
2 ČL KMÍNU NEBO 1 KMÍNU + 1 CHLEBOVÉHO KOŘENÍ
300 G POLOHRUBÉ MOUKY
200 G CHLEBOVÉ PŠENIČNÉ HLADKÉ
1 ČL SUŠENÉHO DROŽDÍ
Chlebovou mouku lze nakombinovat s celozrnnou nebo žitnou, ale základ nechávám polohrubou..
Postup přípravy
Dám dělat těsto do pekárny / mám Moulinex malou/, program těsto.Potom těsto zpracuji ještě trošku na vále a dám do hodně pomoučené ošatky na 45minut kynout. Vykynutý bochánek opatrně předělám na plech s pečícím papírem Nesmí se s těstem hrknout jinak by se muselo dát znovu vykynout.
Potřu osolenou vodou a posypu kmínem.
Peču ve vyhřáté elektrické troubě na 190°C asi hodinu.
Tento chléb jsme si oblíbili více jak z pekárny, má kůrčičku a je super.
VYZKOUŠEJTE A NAPIŠTE JAK SE POVEDL!!!! DOBROU CHUŤ !!! Marcela
Potřu osolenou vodou a posypu kmínem.
Peču ve vyhřáté elektrické troubě na 190°C asi hodinu.
Tento chléb jsme si oblíbili více jak z pekárny, má kůrčičku a je super.
VYZKOUŠEJTE A NAPIŠTE JAK SE POVEDL!!!! DOBROU CHUŤ !!! Marcela
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
29. 11. 2010, 6:11
Chleba jsem pekla v troubě. Je moc dobrý. Ale mám dotaz. Těsto mi nešlo z pekárny. Bylo lepivé. Vy jste nemusela přisypávat mouku ? Měla jsem strach, kdyby přisypala mouku, abych to nepokazila.
Marcela+
(upraveno)
4. 2. 2011, 15:19
@KABELKAK
Těsto mívám spíš tužší, krásně by mělo jít vydělat z pekárny, takže klidně dosypte
mlsounka
(upraveno)
20. 11. 2010, 22:13
vypadá dobře, jen to nesmím ukázat manželovi = pak by každý den pekl chleba
Ivca235
(upraveno)
13. 12. 2008, 23:20
Hurá, teď jsem se tady dočetla, že u Sindibáda... Hned v pondělí tam letíííím
Marcela+
(upraveno)
17. 12. 2008, 13:37
@Ivca235
Ivi, jsem ráda, že Vám chutná, nejlepší je první den Koření také kupuji u Sindibáda, zdá se mi nejlepší Dobrou chuť a pěkné Vánoce
Ivca235
(upraveno)
13. 12. 2008, 23:17
Marcelko, pekla jsem dnes podle vašeho receptu. Chleba jsem sice pekla v pekárně,ale je úžasnej! Jen jsem dala těch 200 g celozrnnou žitnou mouku a nemám chlebové koření - jelikož jsem začátečník, tak ani nevím, že něco takového existuje a kde to koupím. Jsem zvědavá jaký bude zítra... ale teď
VePul
(upraveno)
2. 9. 2008, 12:30
Dobrý den Marcelko, ráda bych vyzkoušela tento Váš chlebík, jen bych potřebovala vědět, zda ČL a PL odpovídasjí odměrce, která je součástí pekárny. Děkuji za odpověď.
Marcela+
(upraveno)
29. 9. 2008, 22:55
@VePul
Já používám jen odměrku k pekárně, takže PL je ta velká část a ČL ta menší .......
sharien
(upraveno)
24. 4. 2008, 13:27
Tak jsem upekla zde zakladniho receptu a zklamal me Je strasne bily, cerstvy jako bageta a druhy den neco jako veka.. Ale to je otazka me chute, nikoliov chleba, testo super, krasne vykynul, upekl se, vse. My jime hodne tmave a celozrnne, zkusim jeste priste dat celozrnnou zitnou mouku.
Bonča
(upraveno)
21. 4. 2008, 19:01
Dobrý večer Marcelo, včera jsem pekla poprvé Váš chlebík a je úplně suprový . Teď mi pekárna zadělává opět těsto. Vyzkoušela jsem už spoustu receptů, ale tento nemá chybu. Chutná i synovi a to je co říct. Nepeču ho sice v troubě, ale v pekárně a místo 200g chlebové pšeničné mouky, dávám 200g chlebové žitné. Doporučuji vyzkoušet.
sestynka
(upraveno)
21. 4. 2008, 17:19
Právě jsem zadělala podle tebe a jsem mooooc zvědavá, jak to dopadne.
sestynka
(upraveno)
22. 4. 2008, 8:31
@sestynka
Tak jsem pekla a je to hoooooodně dobrej chlebík Je krásně nadýchaný, samá bublinka, kůrka jedna báseň a už je snědený Kdo váhá, tak já radím, hurá na to!!!!!
Zrušený účet
(upraveno)
20. 4. 2008, 16:56
Jůůva, to vypadá dobře S jogurtem jsem chleba nezkoušela, tak to vyzkouším. Akorát mám problém s tím, že když dám nakynutý chleba volně na plech, tak se mi při pečení rozjede. Dávám do oválné varné mísy. Tam to drží tvar. Dík za tip
Marcela+
(upraveno)
21. 4. 2008, 16:51
@
Vyzkoušejte i v ošatce, vyplatí se to. Když tak trochu mouky přidejte,. Taky se mě dva rozjely. Musí být těsto tak akorát, ani moc volný ani tuhý. To je rada, co???????????? ) Marcela
Zrušený účet
(upraveno)
21. 4. 2008, 16:59
@Marcela+
To právě pokaždé zkouším vychytat, aby to bylo tak akorát a zatím výsledek nic moc. Jeden z těch povedenějších mám v rodinných fotkách, ale ten mi praskl zase na boku. No nic, chce to zkoušet a zkoušet
Michela
(upraveno)
18. 4. 2008, 14:01
Právě jsem dopekla a je opravdu vynikající.Pekla jsem ho normálně v pekárně, krásně naběhl a má křupavou kůrku.Potřebovala bych radu,kde koupím chlebové koření.Díky Míša
Marcela+
(upraveno)
21. 4. 2008, 16:50
@Michela
Dobrý den Míšo, chlebové koření kupuji u Sindibáda, nebo kde mají vážené různé druhy. Zeptejte se, určitě seženete. Kupuji tam i různé směsi na maso, super !!!!!!! Pá Marcela
Kabtova
(upraveno)
20. 4. 2008, 16:10
@Michela
Dobre chlebove koreni maji v DM drogerii (Anatura)