Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dortík (bábovka) pro kamaráda včelaře

0.0
Dortík (bábovka) pro kamaráda včelaře

Postup přípravy

Zdravím všechny pekařky,
vaše výtvory jsou úchvatné! Neodolala jsem a odvážila jsem se také. S výsledkem jsem ale nebyla moc spokojena. Marcipán se mi lámal a nešlo s ním moc pracovat. Použila jsem recept ze sušeného mléka, salka, aroma a vody. I když jsem později vodu dodávala, pořád byl dost lámavý. Poradí mi některá lepší recept nebo radu co dělám špatně? Díky Maci

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kykinka 12. 8. 2008, 16:00
:-o (Y) (Y) (Y) (Y)
Inka82 11. 4. 2008, 14:10
Dobrá den Šárko, myslím si že je to jen o vodě i když tenhle recept vyzkoušený nemám,dělám tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8585 Ale dortík je miloučký a mylím že radost určitě udělá (hello)
andísek-1 11. 4. 2008, 14:03
krásný dortík (Y) (Y)
Bianka 10. 4. 2008, 22:31
:-)Šári,vždyť je krásný,na první pokus-super (Y) (Y) (Y) Já dělám marcipán: sušené mléko,cukr moučka,olej , trocha vody a aroma-už jsem jich vyzkoušela hodně ,ale tenhle je pro mě nej.... (L)jo, a nezapomente mít pořád omaštěné ruce máslem ,když tvarujete,marcipán se leskne a nelepí (^)
Init 10. 4. 2008, 22:25
Šárko, dortík se Vám krásně povedl. Taky používám salkový marcipán, ale chce to trošku zkušenosti, já do něj přidávám ještě lžičku oleje na dávku z krabice suš.mléka a plechovky Salka. Ta voda je individuální, už jsem vypozorovala, že marcipán mohou zředit i barvy, když použijete gelovky, trošku může zřídnout, pak přidejte sušené mléko nebo cukr moučku. Každopádně při správném zpracování by měl být poloměkký, jako plastelína a nelepit! Když ho uložíte do lednice, tak ztuhne a rozehřejete v mikrovlnce. Když se drolí, což se mi taky občas stane, neváhejte a doplňte vodou - po kapkách a zpracujte, zase dostane tu původní konzistenci. (Y) Používám ještě druhý typ marcipánu, ten je měkčí a neláme se tolik, tak zkuste: Na potažení klasického dortu potřebujete 12 vrchovatých lžic cukru moučka - výhradně korunní, ten tak nehrudkuje, 6 vrchovatých lžic polotučného nebo plnotučného sušeného mléka, 3 rovné lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu (mají v prodejnách zdravé výživy), lžičku rozdrobeného ztuženého tuku (Omega), mandlová tresť podle chuti.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie