Pirátská loď podle Apetitu
Potřebné ingredience
pekáč o rozměrech cca 25*40-45 cm vymazaný máslem a vysypaný hr.moukou,
máslo 120 g,
300 g moučkového cukru,
6 vajec,
480 g polohrubé mouky,
1,5 balíčku prášku do pečiva,
3 balíčky vanilkového cukru,
citronová nebo pomerančová šťáva,
trochu mléka
na promazání:
malinová marmeláda /může použít kdo má jakou rád/
na polevu navrch:
já použila 1 čokoládový pudink,
0,5 litru mléka,
1 čokoládu Milka,
125g másla
na ozdobení:
trubičky-já sehnala čokoládové,
jedlý papír-koupený v cukrárně,
bonbony Kyselé rybičky a delfínci od Orionu,
Besipky,
pendreky Pencils koupené v Intersparu,
1 malá čokoláda Orion na můstek,
sekamé mandle,
čokoládové penízky
Postup přípravy
Dort necháme v pekáči vachladnou a pak rozřízneme podélně na půlku a pak ještě z obou půlek odřízneme cca 8cm, takže nám vzniknou dva velké a dva malé obdélníky. Velké obdélníky ještě rozřízneme napůl, abychom je mohli promazat. Marmeládu dáme v mističce rozehřát do mikr.trouby, tak aby byla hooodně tekutá, promažeme jí oba obdélníky a pak ještě jeden na vrchu a druhý na něj položíme, tk že nám vznikne trup lodi. Předek a zadek trupu pomažeme také marmeládou a na jedné straně dáme malý obdélník tak, aby ho menší půlka přečuhovala a přiděláme špejlema. Na druhé straně nebude přesahovat, opět přiděláme špejlema a seřízneme do špičky jako příď lodi. Špejle ulomíme tak, aby nekoukali z těsta. Na konci loď ze všech stran seřízneme velkým nožem, tak aby byla pravidelná.
Teď je čas na polevu. Já původně chtěla použít jen čokoládu, ale těsto se drolí tak jako bábovka vevnitř a tak ho v podstatě není možné pomazat, proto jsem udělala klasický čokoládový pudink, ještě než jsem vlila pudink do horkého mléka, nechala jsem v něm rozpustit celou Mika čokoládu a 120 g másla, pudink jsem podle návodu uvařila a za stálého míchání ho nechala trochu vystydnout, ale jen tak, abych ho i na loď nanášela ještě teplý. Celou loď jsem potřela a uhladila.A vše nechala vystydnout. Původně jsem ještě před touto fází měla již udělaný můstek zmalé orion čokolády, ale bohužel se mi rozpustil, tak jsem ho musela zapíchnout mezi těsto znova, až když dort úplně vystydl i včetně polevy.
Na ozdobení použijeme trubičky, já koupila v Delvitě čokoládové a vždy 2 nad sebe jsem spojila špejlí. Jedlý papír jsem koupila v cukrárně, bohužel měli jen barevné a z jedné strany byla "bankovka eura", ale i tak na plachty posloužil, dobré je díry prostřihnout nůžkama a pak až navlékat na trubičky, protože dost praská....
Okna jsem udělala z Besipek, snažila jsem se použít jen ty světlé, ale v balíčku jich nebylo dost....
Zábradlí jsem udělala z pendreků pencils, koupila jsem je ve Intersparu, balíček stojí kolem 20 kč a další barvy jsem dokoupila v cukrárně za cca 6 Kč jeden kus...na loď bylo potřeba cca 5 kusů. Zábradlí jsem zpevnila párátkem, kterým jsem propíchla jprostřední z malých pendreků na každé straně....
Předek lodi jsem ozdobila mandlovýma hranolkama.....
Pokud chcete dort podávat až další den, jako v mém případě, tak ho nezdobte ani bonbonama, ani trubičkama a plachtama, jen si všechno připravte, protože to zvlhne...a mohli byste to tak jako já druhý den všechno měnit:))
Na tác na kterém dort podáváte nasypte čokoládávé penízky, rybičky, delfínky....
rozkrájené těsto
připravené plachty
věci na ozdobu
trubičky
namazaná loď
připravený dort pro Matesáka:))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé