Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Zapečené palačinky z ovesných vloček

0.0
Zapečené palačinky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

Těsto: 300 ml mléka,100 ml smetany, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, 2 PL ovesných vloček,2 lžíce másla
Náplň:
Marmeláda
1 měkký tvaroh, 1 kompotované broskve nebo mandarinky, 1 vejce, 1 vanilkový cukr ,1 lžíce moučkového cukru, hrst rozinek
1 smetana na šlehání na zalití

Postup přípravy

Připravíme si těsto a dáme ho na půl hodinky do ledničky, aby vločky nasákly ( já ráda používám jemné ovesné vločky Emco). Mezi tím si připravíme náplň.
Tvaroh vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a omyté rozinky. Nakrájíme si nadrobno okapané ovoce a přidáme do tvarohu. Pokud budete mít náplň příliš řídkou je dobré přisypat vanilkový pudink. Já ho ale nepoužívám, protože kupuji tvaroh v alobalu a né vaničkový. Takže naopak přidávám trochu rumu, pokud dělaám pro děti přidám trochu šťávy z ovoce.
Upečeme si palačinky na másle nebo na sucho( já dělám na titánové pánvi, takže dělám na sucho. Palačinky potřeme marmeládou a tvarohovou náplní. Svineme a klademe do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem. Zalijeme smetanou. Zapékáme asi 20-30 minut.
Hotové palačinky můžeme ještě pocukrovat, posypat skořicovým cukrem a kakaem.

hotové těsto na palčinky

Tvarohová náplň s ovocem a rozinkami

Hotové palačinky potřeme marmeládou

...tvarohovou náplní a svineme

naskládáme do misky a zalijeme smetanou....HOTOVO!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 20. 2. 2019, 16:04
Dobrý den,dnes jsem zhotovila palačinky podle Vašeho receptíku,byla to zase milá obměna a všem moc chutnali.Děkuji za receptík a určitě se k němu zase moc ráda vrátím. (hello) (L) (F) :-) (Y) (kytara) (jidlo)
Zirafka.Kacka 8. 4. 2008, 22:59
Dobrý večer Moni, tak tuhle dobrotu musím určitě vyzkoušet, palačinky máme moooc rádi a tohle vypadá dobře (Y). Vaše recepty jsou super (Y) (Y) (Y), hodně jsem se u Vás inspirovala, než byl (child5) rok. Moc mu chutnalo, teď (16,5 měs.) už baští skoro všechno (zajic) (jidlo) a jeho mňam mňam je nade všechna hodnocení (flower) (hello). Díky (L) (F)
Karelia 8. 4. 2008, 23:39
@Zirafka.Kacka Kačenko, tyto komentáře miluji.....mám hroznou radost, že moje recepty, hlavně pro ty naše zlatíčka, tolik oceňujete. Přiznávám se, že jich vkládám už málo, protože i my máme 18 měsíců a už baštíme taky skoro všechno. Buďte ráda, že baští (zajic). Palačinky vyzkoušejte, u nás jsou velice populární, dělám je z ovesných vloček hlavně kvůli malému, samozřejmě nedělám pro něj z mléka, ale používám Sunar. (child4)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie