(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Kapustové karbanátky-nesmažené!!!
Potřebné ingredience
1 kg mletého masa, hlávka kapusty, sůl, pepř, sladká parika, česnek, majoránka, cibule, 2 vejce,strouhanka nebo máčené rohlíky v mléce, máslo nebo olej
Postup přípravy
Nakrájíme si kapustu, vložíme do velkého hrnce, zalijem vodou, kterou jsme osolili a uvaříme. Uvařenou kapustu scedíme a necháme vychladnout. Do mísy si dáme mleté maso, přidáme česnek podle chuti, sůl a všechno koření, nakrájenou cibuli na kostičky a přidáme strouhanku a vajíčka. Nakonec přidáme ještě kapustu a zpracujeme. Do vymazaného pekáče mokrýma rukama tvarujem karbanátky. Dáme do trouby a pečeme se hodinu. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Takto vypadají upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 6. 2016, 23:33
Evasma
(upraveno)
10. 6. 2016, 19:45
Výborné.
ivča176
(upraveno)
3. 11. 2011, 9:25
Moniko,a už se nepodlívají??a vymazáváte máslem? díky
Karelia
(upraveno)
3. 11. 2011, 23:43
@ivča176
Ivanko, vymažu máslem nebo olejem pekáč, naskládám karbanátky a už se o nic nestarám, nic nepodlévám, kapusta a maso samo pustí trochu šťávy.
Lenka Richterová
(upraveno)
13. 10. 2011, 13:56
Moniko, Vaše karbanátky jsou úúúžasnééé.....dělala jsem z půl kila mletého, půlky hlávky kapusty a 5 rohlíků namočených v mléce. Bylo jich kolem 40 kusů...v troubě se krásně upekly, člověk u toho nemusí stát, jako u pánvičky, no to bych se naobracela