(recept
si oblíbilo 74 návštěvníků)
Celozrnné kaiserky
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 100 ml majonézy, 200 g hl. mouky, 200 g celozrnné mouky, zrníčka - lněné semínko, sezam, slunečnice, 1 lžička soli, špetka cukru, 1/2 kostky droždí
Program TĚSTO
Postup přípravy
Nechat vykynout, udělat kaiserky (housky, rohlíky), na plechu ještě nechat vykynout, potřít vajíčkem, posypat semínky. Peče se na 180 stupňů.
S těstem se moc dobře pracuje, kaiserky jsou vláčné ještě i 2., 3. den a moc dobré.
Je to upravený recept z MMB - majolkové housky.
S těstem se moc dobře pracuje, kaiserky jsou vláčné ještě i 2., 3. den a moc dobré.
Je to upravený recept z MMB - majolkové housky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pesinka
(upraveno)
8. 2. 2014, 18:26
Vypadají úžasně,já miluju i ty z Lidlu,takže tyhle ráda vyzkouším
nahlásit
Anturka
(upraveno)
4. 2. 2014, 16:06
tak jsem je dneska zkusila chutově jsou zatim dobré ale nejsou jak na obrázkutak tmavé mám různé tvary http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4536727
nahlásit
martina hřebačková
(upraveno)
19. 1. 2014, 9:48
vypadají úžasně!!! hned se do ně pustím,du si zadělat těsto
nahlásit
Marketbalka
(upraveno)
27. 8. 2013, 19:05
Výborné pečivo pekla jsem již 2x, vždy z dvojité dávky - celkem 24 ks. Jsou vláčné, zvrchu křupavé no prostě luxusní Kam se hrabou zamražené, rozpékané v marketech díky za super recept, určitě budu péct často.
nahlásit
markid
(upraveno)
17. 7. 2013, 13:10
moc dobré díky za recept
nahlásit
jandula5
(upraveno)
5. 5. 2013, 18:27
vypadá to super,ráda bych zkusila,mohu se prosím zeptat,jakou majonézu používáte? moc díky
nahlásit
Ikarus
(upraveno)
30. 12. 2010, 15:32
jsem nováček, pekárnu mám právě novou a zkoušela jsem kaislerky-jsou výborné jen jsem nedocílila podoby vašich-rozříznutí se zapeklo ale chutˇOVĚ VÝBORNÝ!!!
nahlásit
vicinka
(upraveno)
22. 12. 2010, 8:27
Výborné, peču už poněkolikáté.
nahlásit
pavlíkmacík
(upraveno)
19. 11. 2009, 11:20
určitě vyzkouším díky za recept
nahlásit
zdenka54
(upraveno)
4. 3. 2009, 13:41
Určitě je vyzkouším,vypadají moc lákavě,ale jakou tu celozrnnou žitnou nebo pšeničnou nebo je to jedno?
nahlásit
MajkaMus
(upraveno)
10. 3. 2009, 11:30
@zdenka54
Dávám pseničnou, ale myslím, že je to jedno. Majka.
nahlásit
zdenka131
(upraveno)
31. 1. 2009, 13:59
Sú krásne, tiež čakám na návod na ich pletenie.
nahlásit
MajkaMus
(upraveno)
4. 3. 2009, 13:21
@zdenka131
Kaiserky nepletu - těsto rozdělím na 12 kousků, udělám bochánky, které na plechu rozplácnu a do kříže naříznu ostrým nožem. Jde to i bez toho naříznutí. Potom nechám na plechu ještě asi půl hodiny kynout, potřu vejcem a posypu semínky a peču.
nahlásit
Petula30
(upraveno)
31. 1. 2009, 13:50
Vypadají úžasně, jen mi řekněte, jak se kaiserky pletou nebo nepletou Děkuji!
nahlásit
L.E.N.K.A.
(upraveno)
26. 4. 2008, 11:15
byly výborné ale jak se dělá tento tvar...?
nahlásit
SyMa
(upraveno)
16. 4. 2008, 20:10
Dobrý den, tak jsem dnes upekla. Chuťově byly moc dobré, vláčné.... Ale podle vašeho fota vypadají křupavě a já je měla normální Jak dlouho je asi pečete?
nahlásit
Atiza
(upraveno)
15. 4. 2008, 20:29
Dobrý den. Pekla jsem kaiserky. Chuťově byly výborné, jenom po vložení do trouby mi naskočily a měla jsem je jako bulky. Zajímalo by mě jak to udělat, aby zůstaly takové jako na obrázku. Jinak se po nich jenom zaprášilo.
nahlásit
andy44
(upraveno)
10. 4. 2008, 18:42
vypadají krásně,určitě zkusíme
nahlásit
ousko1
(upraveno)
10. 4. 2008, 18:22
Dobrý den můžu se zeptat jaké celozrné mouky?
nahlásit
Kamek
(upraveno)
8. 4. 2008, 11:33
Vypadají nádherně ,sice nemám pekárnu ,ale stejně vyzkouším
nahlásit