(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Tvarohové minirohlíčky
Potřebné ingredience
Na těsto: 500g hl. mouky, 250 ml vlažného mléka, 150 ml oleje, 1 kostka droždí, cukr, sůl, žloutek na potření.
Tvarohová náplň: 2 kostky tvarohu ( ne vaničky ), 2 žloutky, cukr dle chuti, 1/2 sáčku vanilkového pudingu.
Postup přípravy
Na vále zpracujeme potřebné přísady na těsto. Těsto je krásně vláčné a vůbec se nelepí. Necháme ho 3/4 hod. zkynout. Poté jej rozdělíme na 5 dílů. Každý díl rozválíme na kolo a rozdělíme ho na osminky. Každou osminku naplníme přepravenou náplní. Zabalíme do rohlíčku - náplň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil. Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem. Pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova. Před podáváním pocukrujeme.
Rohlíčky se dají připravit s různou náplní dle chuti ( maková, ořechová, jablečná, ... ), ale také na slano
( šunka + tvrdý salám + sýr + niva ).
Rohlíčky se dají připravit s různou náplní dle chuti ( maková, ořechová, jablečná, ... ), ale také na slano
( šunka + tvrdý salám + sýr + niva ).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamek
(upraveno)
7. 4. 2008, 19:49
Zkoušela jsem na slano a jsou vynikající
saryvary
(upraveno)
23. 4. 2008, 11:36
@Kamek
Děkuji, u nás se také velice často pečou, ale nikdy jich není dost. Nyní se je chystám dělat na čarodějnice
Luciena
(upraveno)
26. 4. 2008, 20:45
@saryvary
Čauky ,tak až je budeš péct ....brkni,jsme u Vás jak na koni .Pa,pa,pa Lucinka