Srdíčko
Potřebné ingredience
na marcipán sušené mléko, salko, olej a voda + barvičky
Postup přípravy
klasický piškot upečený ve formě srdce, potažený marcipánem ze salka a z téhož materiálu vytvořené kytičky a dekorace.Je to první práce s marcipánem.Rozhodně se toho holky nebojte a šup do toho
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabi0201
(upraveno)
7. 4. 2008, 21:26
váááááv to je krása to je ozaj prvý výtvor? ako ste robili tie ozdoby ? to je neskutočné prosim poradite kde sa daju kupit tie vykrajovačky alebo s čím to robíte
Luky1
(upraveno)
7. 4. 2008, 21:48
@gabi0201
Jejky holky já asi fakt nejsem ta pravá na radění,fakt jsem měla marcipán poprvé v ruce.Ale písnu jak jsem to teda dělala.Růžičky, jsou obyčejný kolečka vykrájený,pak čajovou lžičkou jsem točila kolem jedné hrany, ono se trošku vytáhlo a hlavně zeslabilo,pak jsem si udělala jen takový špalíček se špičkou nahoře a kolem dokola motala další a další kolečka, na ty kaly jsem si udělala v ruce normálně vyválela tyčinky a nechala zaschnout.pak jsem vyřízla nožem takovej trojuhleník dole trošku delší a zase jsem lžičkou chvilku jezdila po tom vršku aby kraje byli slabší - lépe to vypadá no a pak jen nějak zamotala kolem pestíku, hvězdičky jsou klasika vykarajovačka z vánoc co mám, to červený je vyválený provázek a nožem nakrájený a ty kpretinky je vykrajovačka mylé kytičky a prostředek jsem dělala brčkem (aspoň se pak i dobře trefovalo,kam to upíchnout ) no a lístečky jsem si objednala u fpana Felcmana, prodává dortové formy a má i tyhle vykrajovačky (cena cca 10Kč,tak to nekup ) No a vidíte že na tom vlastně nic není že to zvládne fakt každej.
Mandy1972
(upraveno)
7. 4. 2008, 18:30
Laduš,to je Vaše první práce s marcipánem????Tak to je bomba Jste hvězda
JKpipule
(upraveno)
7. 4. 2008, 15:40
Právě mi dnes došla forma srdce a vidím jaká jste šikulka!!!! Moc prosím jsem úplný začátečník, mám tu samou formu, jak jste dělala piškot z kolika vajec, atd..... moc děkuji jste moje záchrana, Jana
Luky1
(upraveno)
7. 4. 2008, 20:26
@JKpipule
Množství surovin nám určí velikost formy. Piškot: 4 bílky a špetku soli šleháme, když se nám začne tvořit sníh přidáme 160 g cukru krupice a vyšleháme sníh, přidáme 4 žloutky a stále šleháme, přidáme na každé vejce lžíci oleje (dám 4 lžíce oleje) a ještě dobře vyšleháme. Vařečkou nebo gumovou stěrkou vmícháme zlehka 160 g polohrubé mouky ( s ořechy nebo kakaem). Těsto vlejeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°-200°. Že je piškot upečený poznáme, že se malinko odtáhnul od kraje formy. Pozor,,nevysušit!!! Jinak vše je od velikosti formy. Platí pravidlo, na jedno vajíčko 4dkg cukru a 4 dkg polohrubé mouky-pokud dáváme ořechy kakao, kolik dáme tolik ubereme mouky. Já na toto srdíčko -je to velké srdce (pokud máte formu od Felcmana tak to největší) použila 8vajec.Držím pěstičky a pak dejte vědět jak dort dopadl a jak chutnal
backa
(upraveno)
7. 4. 2008, 13:57
Hezoučké,pěkně nazdobené moc se Vám povedlo na to,že je to poprvé to bych vůbec neřekla Tak ať se Vám dál tak dobře daří.
Luky1
(upraveno)
7. 4. 2008, 13:43
Děkuji děvčata za vaši chválu,ale šikovná nejsem,prostě to vyšlo
Init
(upraveno)
7. 4. 2008, 13:34
No to je krásný baculatý srdíčko, to jste si pěkně vyhrála, a ty barvičky, nádhera
Vlasta V.
(upraveno)
7. 4. 2008, 13:11
onasi
(upraveno)
7. 4. 2008, 12:54
Taková kreace!!! tady je někdo asi trpělivej...
aweii
(upraveno)
7. 4. 2008, 12:42
týýýjo vy jste ale kouzelnice šikovná to asi nikdy nesvedu udělat takovou krásu, úplně moc se Vám to povedlo
pimpas
(upraveno)
7. 4. 2008, 12:41
nádhera tak na to si netroufnu a to mě pečení baví.Krásné to máte mnam
Betty72
(upraveno)
7. 4. 2008, 12:39
Krásné srdíčko, nádherné růžičky. B R A V O Petra